Hlavní obsah

Slavia - Kladno 1:2 PPFrodl čaroval, ale narozeniny Jágrovi nepokazil. Kladno bitvu v Edenu nakonec otočilo

Praha
Aktualizováno

Ani ve čtvrtém zápase po návratu ze zámoří se Jaromír Jágr nedočkal premiérového gólu, jeho Kladno však ve středečním duelu 49. kola hokejové WSM ligy vyhrálo na ledě Slavie 2:1 po prodloužení. Červenobílí brzy vedli po trefě Zdeňka Doležala, jenže hrdinou napínavého souboje v Edenu se nakonec stal Petr Hořava. Necelých pět minut před koncem srovnal a v 62. minutě si po jeho střele nešťastně srazil puk do vlastní sítě útočník Martin Šagát. Velmi dobrý výkon předvedl v brance Pražanů Dominik Frodl, legendárnímu křídelníkovi ale 46. narozeniny, které oslaví ve čtvrtek, nepokazil. Rytíři po dvou porážkách zabrali a udrželi třetí příčku v tabulce.

Jaromír Jágr si s Kladnem veze vítězství ze SlavieVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Jágr vyšel z kladenské kabiny při nástupu na ledovou plochu tradičně jako poslední a podle očekávání si vysloužil potlesk nabitých ochozů v Edenu. Velikán českého hokeje, jenž nastoupil v elitní formaci s Machačem a Zikmundem, byl od samého začátku hodně cítit. Při prvním střídání strávil na ledě 39 vteřin a při tom druhém zrežíroval první obrovskou šanci zápasu. Za bránou udržel puk, který naservíroval volnému Machačovi, jenže Frodl jeho střelu bravurně vyrazil. Oba hráči si vzápětí role vyměnili. Machač v přečíslení dva na jednoho předložil kotouč Jágrovi, ani on ale na skvělého Frodla ranou z první nevyzrál.

Slávistický gólman se v úvodní dvacetiminutovce pořádně zapotil, kotouč za svoje záda však nepropustil. Naopak v 8. minutě se radoval se spoluhráči z vedoucího zásahu. Po vyhraném vhazování se k bleskovému zakončení dostal Zdeněk Doležal a vyprodané tribuny vybuchly nadšením. Kladenští byli v první třetině výrazně aktivnější, jenže do šatny málem odcházeli s dvougólovým mankem. Račuk zblízka orazítkoval z dorážky tyč.

Po přestávce se Rytíři hnali za vyrovnáním, jako první ale zahrozil domácí Nedvídek, který však Cikánka nepřekonal.

Jágr svou šanci nevyužil

Největší příležitost Středočechů přišla ve 35. minutě. Jágr se při hře čtyři na čtyři krásně protáhl až před bránu, po povedeném blafáku měl odkrytou klec, jenže puk mu v rozhodujícím okamžiku sklouzl z čepele a radost z první trefy po příchodu z Calgary tak musel zase odložit.

Rytíři měli v závěru třetiny velký tlak, dvakrát zahrozil Zikmund, ale na výtečně chytajícího Frodla si nepřišel.

Velká bitva gradovala ve třetí třetině. Nejprve těsně minul slávistický útočník Krejčík a na druhé straně spálil tutovku Svedlund, jenž netrefil poloodkrytou klec. Ve svižném tempu a bouřlivé kulise se šance střídaly na obou stranách. Do zakončení se protlačil Šmarha, vyprášil ale jen pravý Cikánkův beton.

Když už to vypadalo, že slávisté těsný a cenný náskok udrží až do konce, prosadil se nenápadnou střelou Hořava - 1:1! Kladenští poté mohli dokonat obrat v přesilovce, Frodl ale další gól nedovolil.

Rozhodnutí přišlo v čase 61:07. Ránu Petra Hořavy slávistický gólman vyrazil před sebe a domácí Šagát kotouč nešťastně poslal do brány.

Zápas WSM ligy, 49. kolo
Slavia - Kladno 1:2 v prodloužení
Branky: 8. Z. Doležal - 56. a 62. Hořava
Další zápasy 49. kola

,

Reklama

Související témata: