Hlavní obsah

Člen výjimečné generace. Podívejte se, jak řádil Poborský

Slavný odchovanec českobudějovického Dynama, osobnost každým coulem a člen výjimečné generace. Kopal za Manchester United, Benfiku Lisabon i Lazio Řím. Právě Karel Poborský se představuje v dalším dílu seriálu TOP 25 osobností samostatné české fotbalové ligy. V přiloženém videu si můžete připomenout, jak na hřišti řádil v dobách své slávy.

TOP 25 Poborský

 
Článek

Nejlepší pravé křídlo v historii ligy. Rychlík řečený Steve se třikrát ověnčil mistrovským titulem. Jednou ve Slavii a po návratu ze zahraničí ještě dvakrát se Spartou. Jeho padající listy už jsou dnes blyštivou perlou lidové slovesnosti.

„Patří k velkým osobnostem, jež jsem obdivoval. Ohromný tah na bránu, vynikající centry, výborné řešení koncovky. Třeba gól s Portugalskem, jak přehodil brankáře. Úžasný hráč," líčí trenér Petr Uličný, patron projektu.

„Z české ligy se mi nejvíc vybavují poslední zápasy, po nichž se předávaly trofeje. Jako mladý začínající jsem získal titul se Slavií, došli jsme s ní daleko v Evropě. Pak samozřejmě i tři roky ve Spartě. Hráli jsme Ligu mistrů, získali dva tituly a také Český pohár. Měl jsem čest hrát se spoustou skvělých fotbalistů," cení si sám Karel Poborský.

Reklama