Hlavní obsah

Liberec - Plzeň 4:0Bílí Tygři poprvé v sezóně porazili Plzeň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Bakoš 1 : 0
49. Redenbach 2 : 0
54. Derner 3 : 0
57. Ordoš 4 : 0
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce porazili v 51. kole extraligy Plzeň 4:0 a poprvé v sezóně tak slaví výhru nad Západočechy. Domácí o zisku tří bodů definitivně rozhodli až ve třetí třetině, ve které třikrát skórovali. Brankář Roman Will udržel šestou nulu v sezóně. Plzeň už má jistotu prvního místa v základní části, Liberec je před posledním kolem osmá. Domácí se ale udrželi ve hře o přímý postup do čtvrtfinále.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Filippi (vlevo) z Liberce v dobré střelecké příležitosti brankáře Tomáše Krále z Plzně nepřekonal.

Článek

Hned v úvodu utkání měli hosté výhodu přesilové hry, ale nevyužili jí. Naopak domácí se dostali do obrovské šance, Filippiho vybídl Ordoš, ale navrátilec z KHL minul odkrytou branku. O chvíli později Filippiho napodobil Bulíř.

V další šanci se ve druhé polovině prvního dějství ocitl Krenželok, ale zblízka bekhendem přestřelil plzeňskou branku, kterou poprvé v sezoně hájil Král. Hosté kontrovali zajímavou příležitostí obránců. Sklenička přihrával a Jones jen velmi těsně nedosáhl na puk.

Ve druhé třetině měli opticky více ze hry domácí, Plzeň hrozila hlavně v přesilovkách. Snaha hostů ale končila u pozorného Willovi. Na druhé straně se činil Král. Zaskvěl se ve 34. minutě, kdy vleže zlikvidoval lapačkou stoprocentní šanci Krenželoka. Na začátku 39. minuty už ale nestačil na střelu Bakoše, kterému před brankou přistrčil puk do ideální pozice Ordoš.

Hned v úvodu třetí části nebezpečně pálil hostující Moravčík, ale Will byl pozorný. Domácí odpověděli střelami Bakoše a Krenželoka. Nápor Liberce pokračoval a v přesilovce ve 49. minutě ho úspěšně korunoval Redenbach, který prostřelil brankáře Svobodu, jenž krátce předtím nahradil zraněného Krále.

Bílé Tygry druhý gól povzbudil a výsledkem útočné aktivity byla v 54. minutě třetí branka. Střelu Jánošíka tečoval netradičně před brankou další obránce Derner. Lídr tabulky ale neskládal zbraně a pět minut před koncem v přesilovce odvolal i brankáře Svobodu. Zdramatizovat zápas se ale Plzni nepodařilo. Naopak na druhé straně minutu po návratu Jaška na led kapituloval Svoboda po střele Ordoše.

51. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 39. Bakoš (Ordoš, Redenbach), 49. Redenbach (Ševc, L. Krenželok), 54. Derner (Jánošík, Bakoš), 57. Ordoš (Filippi, Bulíř). Rozhodčí: Lacina, Úlehla - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 5353.
Liberec: Will - Pyrochta, Ševc, Maier, Šmíd, Jánošík, Derner - Jašek, P. Jelínek, L. Krenželok - Bulíř, Redenbach, Kvapil - Bakoš, Filippi, Ordoš - J. Vlach, Bližňák, Lakatoš. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Plzeň: Král (48. M. Svoboda) - Kadlec, Moravčík, Čerešňák, J. Kindl, Jones, D. Sklenička, Kaňák - Indrák, Kratěna, D. Kindl - Schleiss, Mertl, Kantner - M. Chalupa, Kracík, Stach - Hollweg, Kodýtek, Vracovský. Trenéři: M. Straka, Čiliak, Jiří Hanzlík a Vlasák.

Reklama

Související témata: