Hlavní obsah

Liberec - Karviná 2:2Liberec doma remizoval s Karvinou. Dva góly vstřelil Pulkrab

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Wágner 0 : 1
54. Pulkrab 1 : 1
56. Weber 1 : 2
82. Pulkrab 2 : 2
Záznam online reportáže

Karviná veze z Liberce bod za remízu 2:2. Ještě deset minut před koncem U Nisy vedla 2:1, ale v 83. minutě druhou trefou v zápase vyrovnal útočník Matěj Pulkrab. Karviná tak stále čeká na první výhru nad Slovanem v první lize, předtím mu ve třech partiích nedokázala vstřelit ani jeden gól.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

V hlavičkovém souboji zleva karvinský Tomáš Weber a Zdeněk Folprecht z Liberce.

Článek

Ten premiérový ve vzájemných střetech slavil Tomáš Wágner po půlhodině hry. Jan Kalabiška poslal míč do vápna, z první ho na penaltovou značku na Wágnera posunul Tomáš Weber a útočník Karviné s pomocí teče domácího kapitána Vladimíra Coufala dostal míč do branky.

Liberečtí hráči vehementně reklamovali ruku, ale sudí Karel Hrubeš po konzultaci s autorem branky ukázal ke středovému kruhu.

Karviná dala gól z první šance

Karviná se ujala vedení vůbec ze své první šance, předtím hrozil pouze Liberec. Už v deváté minutě skvěle zasáhl hostující brankář Patrik Le Giang zblízka proti hlavičce Matěje Pulkraba, ještě lépe si vedl při závaru před svou brankou ve 26. minutě, kdy domácí stříleli během krátké chvíle třikrát, ale Karviná se ubránila.

Severočeši dokázali po pauze rychle vyrovnat díky rohovému kopu, když Roman Potočný nacentroval přesně na hlavu nepokrytého Pulkraba na zadní tyči a ten hlavou vstřelil svůj třetí gól v této sezóně.

Nerozhodný stav nevydržel ani tři minuty. Po zaváhání domácí defenzivy se před Hladkým objevil Tomáš Weber a mazácky vrátil hostům těsný náskok. Tým kouče Davida Holoubka se sice hnal i za druhým srovnání skóre, ale karvinská obrana pracovala spolehlivě. Hosté navíc hrozili smrtícími brejky. V 78. minutě šli čtyři hráči hostů na dva domácí, jenže po centru Kalabišky Peter Štěpanovský hlavou prázdnou branku minul.

Hosty zahozená šance musela mrzet, Slovan totiž v 83. minutě vyrovnal. Le Giang se před dotírajícím střídajícím útočníkem Da Silvou srazil s Pavlem Dreksou, míč neudržel a pohotový Pulkrab druhou brankou vyrovnal na 2:2.

19. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - MFK Karviná 2:2 (0:1)
Branky: 54. a 82. Pulkrab - 31. Wágner, 56. Weber. Rozhodčí: Hrubeš - Boček, Flimmel. ŽK: Oscar, Potočný, Breite - Štěpanovský, Hošek, Čolič. Diváci: 2446.
Liberec: Hladký - Coufal, Köstl, Kačaraba, Kerbr - Breite (67. Da Silva), Folprecht - Oscar (60. Bartl), Bosančič, Potočný (60. Wiesner) - Pulkrab. Trenér: Holoubek.
Karviná: Le Giang - Čolič, Dreksa, Hošek, Eismann - Weber (71. Lingr), Panák - Štepanovský (78. Letič), Budínský (90. Šulek), Kalabiška - Wágner. Trenér: Mucha.

Reklama

Související témata: