Hlavní obsah

Olomouc - Slovácko 1:0Olomouc zdolala Slovácko a v lize vyhrála po třech zápasech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Řezníček 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Olomouce doma porazili Slovácko 1:0 a v první lize po třech utkáních zvítězili a vstřelili gól. Duel 19. kola rozhodl ve 36. minutě Jakub Řezníček. Hanácký nováček v neúplné tabulce poskočil na druhé místo o bod před Slavii, který má však k dobru večerní zápas v Mladé Boleslavi. Slovácko nenavázalo na minulou remízu 1:1 se Spartou a kleslo na předposlední místo.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráči Olomouce se radují z branky.

Článek

Jako první zahrozilo po čtvrthodině Slovácko. Sadílek našel v pokutovému území Zajíce, který však vystřelil slabě a brankář Buchta si poradil. Olomoučtí třikrát vypálili z hranice vápna, ale všechny pokusy mířily vysoko nad Hečovu branku.

Gólman Slovácka ve 36. minutě daroval domácím vedoucí gól. Nepochopitelně rozehrál přímo na nohu Řezníčka, který po kličce snadno uklidil míč do prázdné branky. Devětadvacetiletý útočník dal první soutěžní gól po zimním příchodu na hostování z Plzně a po 340 minutách ukončil střeleckou nemohoucnost Olomouce v lize.

Slovácko, které se nejprve marně dožadovalo penalty po úniku Zajíce, mohlo srovnat v 65. minutě. Po chybě Vepřka běžel Navrátil sám na Buchtu, po kličce se dostal z úhlu a vrátil míč na Zajíce, jehož pokus olomoucká obrana stačila zablokovat. Při zákroku však jeden z beků zranil brankáře Buchtu, který po dlouhém ošetřování musel střídat. Závěrečnou čtvrthodinku odchytal náhradník Reichl.

Hosté po této situaci byli téměř až do konce na polovině Olomouce a rvali se o body. V 88. minutě Radakovič zablokoval v šanci střídajícího Rezka. V nastavení mohl pojistit vedení Sigmy Houska, který však z úhlu trefil jen boční síť. Pro Olomouc to byla teprve druhá výhra nad Slováckem z posledních sedmi ligových utkání.

Sigma Olomouc - 1. FC Slovácko 1:0 (1:0)
Branka: 36. Řezníček. Rozhodčí: Prosek - Pochylý, Poživil. ŽK: Plšek, Falta - Hofmann, Janošek. Diváci. 3087.
Olomouc: Buchta (75. Reichl) - Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek - Moulis (80. Zahradníček), Houska, Kalvach, Falta - Plšek - Řezníček (65. Texl). Trenér: Jílek.
Slovácko: Heča - Juroška, Hofmann, Břečka, Divíšek - Navrátil (80. Rezek), Janošek, Sadílek (80. Machalík), Daníček, Petr (90.+2 Kubala) - Zajíc. Trenér: Kordula.

Reklama

Související témata: