Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Slavia 0:3Slavia pokazila Weberovi premiéru, Boleslavi nasázela tři góly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
40. Zmrhal 0 : 1
66. Škoda (penalta) 0 : 2
73. Škoda 0 : 3
Záznam online reportáže

Robert NeumannSport.czPrávo

Nejdřív se báli, několikrát je zachránil vynikající brankář Kolář. Pak ale favorizovaná Slavia v sobotním duelu 19. kola fotbalové ligy zabrala. Domácí Mladé Boleslavi nasázela tři góly a s přehledem zvítězila (3:0).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávistický kanonýr Milan Škoda proměňuje nařízenou penaltu v Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

V závěru první půle se trefil Zmrhal, po přestávce dvakrát kanonýr Škoda. Sešívaní si upevnili druhé místo, naopak Středočeši, které poprvé vedl nový kouč Weber, padli pošesté v řadě. Na jaře ještě nedali gól, jejich situace je zlá.

Boleslavští si ale musejí drbat hlavy, neboť promarnili několik šancí. Do favorita, kterému chyběli vykartovaní Hušbauer s Jugasem, se sympaticky zakousli. V 6. minutě hlavičkoval slabě ve výhodné pozici Valenta, poté se ve vzduchu prosadil Přikryl. Ale také jeho pokus Kolář ztlumil v rukavicích.

Sešívaní prvně zahrozili v 26. minutě akcí Sobola, kterou červenobílý obránce zakončil tvrdou střelou. Poté se třikrát po sobě v rozmezí tří minut drželi za hlavu domácí. Nejprve agilní Konaté utekl po pravé straně, přihrál pod sebe Valentovi, který vysoko přestřelil. Krátce poté střílel do odkryté branky Konaté, míč těsně přes brankovou čarou vykopl Kolář. Vzápětí mohl skórovat Přikryl, ale ani nadvakrát skvělého Koláře nepřekonal.

V 40. minutě přišel trest: po rohovém kopu vyhrál Škoda hlavičkový souboj, míč, poskakující na malém vápně, pohotově uklidil do sítě Zmrhal. Čtyři minuty po přestávce střílel Valenta z trestného kopou na bližší tyč, Kolář opět skvěle zasáhl. Stejně i o chvíli později, kdy zlikvidoval šanci Konatého.

Od tohoto okamžiku ale převzala otěže zápasu Slavia, začal úřadovat jejich elitní snajpr Škoda. Nejprve se zastřeloval, když si zpracoval perfektní pas od Zmrhala a trefil tyč. Červenobílí dál podnikali brejky do otevřené obrany, prosadit se mohl opět Škoda. Poláček jeho pokus vystihl.

Sešívaný kanonýr si to ale vynahradil o chvíli později, kdy proměnil pokutový kop za faul Suse na pronikajícího Bořila. Brzy se zaskvěl podruhé, když využil zaváhání domácí obrany. Hosté pak mohli zkoprnělým Středočechům vstřelit další branky, Škoda usiloval o hattrick. Skóre 0:3 ale už zůstalo.

FK Mladá Boleslav - Slavia Praha 0:3 (0:1)
Branky: 66. z pen. a 73. Škoda, 40. Zmrhal. Rozhodčí: Ardeleanu - Hrabovský, Arnošt - Zelinka (video). ŽK: Valenta - Bořil, Pokorný. Diváci: 3202.
M. Boleslav: Polaček - Pauschek, Šušnjar, Křapka, Sus - Jánoš, Hubínek (79. Ladra) - Konaté, Valenta (64. Mareš), Přikryl - Mebrahtu (59. Komličenko). Trenér: Weber.
Slavia: Kolář - Bořil, Kúdela, Pokorný, Sobol - Souček, Hromada - Stoch, Danny (88. Necid), Zmrhal (90. Bucha) - Škoda (85. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Reklama