Hlavní obsah

Olomouc - Zlín 3:2Stav série 1:0Strapáč dvěma góly pomohl Olomouci k výhře nad Zlínem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Klhůfek 0 : 1
30. Strapáč 1 : 1
43. Holec 2 : 1
50. Šťastný 2 : 2
56. Strapáč 3 : 2
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce zásluhou dvou gólů Petra Strapáče porazili v úvodním předkole play off Zlín 3:2. Kohouti potvrdili, že se jim v derby s Berany na domácím ledě daří, neboť v osmi zápasech po sobě neprohráli. Série na tři vítězství bude pokračovat ve středu od 18:00 opět v Olomouci.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hokejisté Olomouce se radují z vyrovnávacího gólu.

Článek

Do sestavy domácích se vrátil uzdravený brankář Konrád a poprvé po olympijské přestávce také útočník Herman, který v posledních třech vzájemných duelech vždy bodoval. Beranům naopak chyběl druhý nejproduktivnější hráč, útočník Honejsek.

Zlín vsadil na důrazný ofenzivní hokej, ze kterého vytěžil převahu i úvodní gól. Ve 14. minutě našel Popelka před brankou volného Klhůfka, jenž si snadno s Konrádem poradil. Kohouti působili nervózním dojmem a byli nepřesní. Po inkasovaném gólu ale přidali na důrazu, brankář Kašík však držel čisté konto až do poloviny zápasu.

Šanci k vyrovnání měl po sólovém úniku ve 25. minutě rychlý Irgl, nestihl ale přesně zakončit. Ani při druhém úniku zlínským zadákům ve 30. minutě nebyl Irgl úspěšný, jeho střelu Kašík nicméně vyrazil jen před Strapáče, kterému nechali obránci Zlína volný prostor k doklepnutí puku do branky. Hanáci se po vyrovnávacím gólu uklidnili, přesněji kombinovali, Zlín zase odpovídal rychlými protiútoky.

Větší důraz pomohl Kohoutům v úvodu třetí třetiny otočit výsledek. Obránce Vyrůbalík našel u modré čáry volného Holce a ten přesnou střelou do horního růžku Kašíka překvapil. Zlín odpověděl o sedm minut později, když po Bukartsovu akci vyrovnal Šťastný.

V bojovném závěru nevyužil Zlín přesilovku po Knotkově vyloučení. Zato Olomouc byla úspěšná, početní výhodu po vyloučení Šlahaře využil Strapáč. V závěru ještě zkusil Zlín v power play vyrovnat, Olomouc ale těsnou výhru ubránila.

Předkolo play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Olomouc - Aukro Berani Zlín 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 30. Strapáč (Irgl, Laš), 43. Holec (Jergl, Vyrůbalík), 56. Strapáč (J. Galvas, Irgl) - 14. Klhůfek (Popelka), 50. D. Šťastný (Roberts Bukarts, Okál). Rozhodčí: Hejduk, Kubičík - Tošenovjan, Kis. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:0. Diváci: 4271.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas - Eberle, J. Knotek, Laš - Irgl, Strapáč, Burian - Skladaný, Mráz, J. Káňa - Jergl, Herman, Holec. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.
Zlín: Kašík - Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Žižka, Řezníček, Matějíček - Okál, D. Šťastný, Roberts Bukarts - J. Ondráček, Fořt, Šlahař - Kubiš, Fryšara, O. Veselý - Klhůfek, Popelka, P. Sedláček. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín