Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Jihlava 5:1Mladá Boleslav udělala velký krok k záchraně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Klepiš 1 : 0
24. Klepiš 2 : 0
32. Kotvan 3 : 0
36. Pacovský 4 : 0
38. Zeman 4 : 1
40. Pacovský 5 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 1. kole skupiny o umístění v extralize Jihlavu vysoko 5:1. Středočeši tak udělali důležitý krok k záchraně, právě na svého dnešního soupeře mají k dobru už 11 bodů, ve hře jich zbývá patnáct. Dva góly dali v dresu vítězů útočníci Jakub Klepiš a Dominik Pacovský, oba přidali navrch i asistenci. Všechny góly padly v průběhu druhé třetiny.

Článek

Na mladoboleslavském stadiónu mohlo být veselo už po půl minutě hry, to by ale musel Žejdl dopravit u tyčky puk do branky po přihrávce Valského. V další nebezpečné pozici střílel Klepiš, jenže trefil gólmana Škarka jenom do masky. Už v první třetině skončil zápas pro hostujícího beka Kajínka, který dostal trest do konce utkání za atak na Vojtěcha Němce. Přesilovku Středočechů navíc umocnil Stříteský vyhozením puku za hrazení.

Dvojnásobnou početní výhodu si domácí přenesli do druhé třetiny a v ní skóre zápasu otevřel už po 19 vteřinách přesnou střelou zápěstím Klepiš. V pokračující výhodě pak našel Pabiška přesně Klepišovu hůl a ten svým druhým gólem zvýšil už na 2:0. V další přesilovce měl dvě velké šance Nahodil. První mu zastavila tyčka, druhou skvělým zákrokem Škarek.

Následně se ale opřel do puku od modré čáry Kotvan a jeho projektil se zastavil až v síti. Boleslav tak vedla 3:0, když se třikrát prosadila v početní výhodě. Poté přišla i branka v rovnoměrném počtu hráčů, když Klepiš našel Pacovského, který nachytal Škarka na bližší tyči. V gólově bohatém dějství se trefili i hosté, když si propadlý puk před gólmanem Růžičkou našel Zeman a snížil. Jenže ani to nebylo vše - dvanáct sekund před druhou pauzou se zapsal podruhé mezi střelce i Pacovský.

Ve třetí třetině ubylo hokejovosti, ale přibylo tvrdosti. Tu trestal domácí Nedomlel tak intenzivně, až si za hrubost vysloužil trest do konce utkání. Pacovský pak mohl dovršit hattrick, ale jeho střela skončila na tyči branky, kterou od třetí části hájil místo Škarka Kořenář.

1. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:
BK Mladá Boleslav - HC Dukla Jihlava 5:1 (0:0, 5:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 21. Klepiš (Orsava, Žejdl), 24. Klepiš (L. Pabiška), 32. Kotvan (Pacovský, L. Pabiška), 36. Pacovský (Klepiš, Nahodil), 40. Pacovský - 38. A. Zeman (De la Rose, Čachotský). Rozhodčí: Hribik, Lacina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 7:5 navíc Nedomlel 10 min. a do konce utkání - D. Kajínek 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 1853.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Jan Hanzlík, Eminger, Němeček, Dlapa, Kotvan, Nedomlel, od 41. navíc Kurka - Valský, Žejdl, Orsava - Pacovský, Nahodil, Klepiš - L. Pabiška, V. Němec, Lenc - Flynn, Urban, P. Kousal. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.
Jihlava: Škarek (41. Kořenář) - Stříteský, Šidlík, Suchánek, Váňa, Půža, D. Kajínek, De la Rose - Seman, A. Zeman, Čachotský - Jiránek, Skořepa, P. Straka - Anděl, Hamill, Rabbit - Diviš, R. Hubáček, Žálčík. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Reklama

Související témata: