Hlavní obsah

Teplice - Zlín 2:1Mladíci Král s Žitným vystřelili Teplicím výhru nad Zlínem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Král 1 : 0
48. Hronek 1 : 1
58. Žitný 2 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Teplic ve 20. kole první ligy porazili doma Zlín 2:1. Svými premiérovými góly v nejvyšší soutěži se o to postarali devatenáctiletí mladíci Alex Král a Patrik Žitný. Za "Ševce" na průběžných 1:1 srovnal Petr Hronek. Teplice poprvé na jaře vyhrály, zatímco Zlín získal po zimní přestávce jediný bod a neuspěl ani ve druhém utkání pod novým trenérem Vlastimilem Petrželou.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Fotbalisté Teplic se radují z gólu Alexe Krále do sítě Zlína.

Článek

Zlín se potřeboval vzpamatovat z posledních dvou proher 0:4, Petržela tak vyměnil téměř celou zálohu a teprve podruhé v ligové sezóně se do branky postavil Zlámal. Také Teplice v předchozích třech jarních kolech získaly jen bod a stejně jako hosté potřebovaly zabrat. Pomoci k tomu měl i návrat Ljevakoviče, který nastoupil s maskou chránící zranění v obličeji.

Severočechům se už po čtyřech minutách zranil Vošahlík, který špatně došlápl a s poraněným kolenem ihned odjel do nemocnice.

Krob našel Krále

V úvodu měli více ze hry domácí. Nejprve hostující stoper Gajič při odvracení centru málem zamířil do vlastní branky, v 17. minutě už se ale Stínadla radovala. Krob z přímého kopu našel přesně Královu hlavu a mládežnický reprezentant dal svůj první ligový gól.

Ve 28. minutě mohl domácí gólman Diviš darovat Zlínu vyrovnání, když po malé domů váhal s odkopem a nakonec trefil dotírajícího Hronka, od něhož se míč odrazil těsně mimo branku. Chvíli nato měl šanci Jiráček, který po půlhodině nahradil zraněného Janíčka, jenže přestřelil. Na druhé straně Vaněčka vychytal gólman Zlámal.

Zlín srovnal hned v úvodu druhé půle, kdy se odražený míč dostal k Hronkovi a ten střelou do šibenice zařídil teprve druhý zlínský gól na jaře.

Mladá krev opět v akci

Teplice však dnes zachraňovala mladá krev. Poprvé v základní sestavě dostal šanci Žitný a v 58. minutě se blýskl gólem. Nejprve se u lajny skvěle obtočil kolem obránce, narazil si s Vaněčkem a střelou ke vzdálenější tyči poslal Severočechy znovu do vedení.

Zlín se pak sice snažil s výsledkem něco udělat, ale proti dobře fungující obraně Teplic už si výraznější šanci na srovnání nevypracoval. Prohrál potřetí za sebou a body ztratil v devátém z posledních deseti kol.

Výhra Teplic rozdělila tabulku. Mezi osmými Severočechy a devátou Karvinou je rozdíl pěti bodů.

FK Teplice - Fastav Zlín 2:1 (1:0)
Branky: 17. Král, 58. Žitný - 48. Hronek. Rozhodčí: Pechanec - Kotík, Melichar. ŽK: Soungole - Kopečný, Gajič, Džafič. Diváci: 2156.
Diviš - Hyčka, Ljevakovič, Král, Krob - Soungole, Kučera - Vošahlík (10. Červenka), Hora (90. Kodeš), Žitný (66. Trubač) - Vaněček. Trenér: Šmejkal.
Zlámal - Kopečný (46. Matejov, 67. Holzer), Gajič, Janíček (32. Jiráček), Bartošák - Hnaníček, Hronek - Ekpai, Mehanovič, Džafič - Železník. Trenér: Petržela.

Reklama

Související témata: