Hlavní obsah

Góly největším rivalům, šest korun krále střelců. Nimrod Lafata všem vytřel zrak

Praha

Když na stará kolena přestoupil do Sparty, mnozí povytáhli obočí. On jim však vytřel zrak. Na Letné konečně dobyl vytoužený mistrovský titul a překonal všechny střelecké rekordy. Právě David Lafata se představuje v dalším dílu seriálu TOP 25 osobností samostatné české fotbalové ligy. V přiloženém videu si můžete připomenout jeho góly Plzni, Slavii a další trefy, třeba legendární nůžky proti Jablonci.

TOP 25 osobností: David Lafata

 
Článek

Je nejlepším šutérem v dějinách české nejvyšší soutěže. Nasázel nejvíc hattricků a zaznamenal nejdelší sérii v počtu přesných zásahů. Celkem šestkrát si posadil na hlavu korunu pro krále střelců. Lov vášnivého nimroda je zkrátka nadmíru úspěšný.

David Lafata má na kontě 411 ligových zápasů, 197 gólů a 41 asistencí.

„Má vynikající výběr místa v šestnáctce. Není moc vysoký, ale dává úžasné góly hlavou. Zakončuje prvním dotykem odražené balony v malém vápně, kde je velice cenný," říká na adresu fenomenálního zakončovatele trenér Petr Uličný, patron projektu.

Lafata je z prominentní společnosti po Hubníkovi a Kozáčikovi teprve třetím stále aktivním hráčem na scéně nejvyšší soutěže.

Reklama

Související témata: