Hlavní obsah

Dukla - Olomouc 2:3Střelecký koncert na Julisce! Sigmu spasil třígólový Řezníček

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Schranz 1 : 0
31. Řezníček 1 : 1
58. Řezníček 1 : 2
68. Řezníček 1 : 3
71. Kušnír 2 : 3
Záznam online reportáže

Nečekané drama nabídl duel 22. kola fotbalové ligy mezi pražskou Duklou a Sigmou Olomouc. Na Julisce padlo hned pět branek, z vítězství 3:2 se nakonec radovali hosté. Všechny branky Hanáků vstřelil útočník Jakub Řezníček, který oslavil první hattrick v dresu Sigmy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sigma Olomouc se raduje z gólu na Julisce.

Článek

Domácí do duelu nastoupili bez svého nejlepšího střelce Jana Holendy, kterého trápí achillovka. Hosté zase do Prahy přijeli bez obvyklého kapitána Michala Vepřeka.

Jako první zahrozila Dukla. Podaného pokus z trestného kopu Buchta vyrazil jen před sebe. K odraženému míči se už už hrnul Jiránek, nicméně obrana Sigmy stihla včas zareagovat a balón odkopla na roh. Následný centr Buchta nadvakrát zkrotil.

Olomouci se nedařilo přelstít obranu Pražanů. K první vážnější situaci se dostala až ve 23. minutě, a tak hrozila Dukla. Aktivní byl především Podaný, který nejvíce zatápěl hostující obraně.

V 26. minutě se domácí dočkali zasloužené odměny. Schranz si naskočil na centr Podaného, a i když byl v mírném záklonu, dokázal míč umístit přesně k tyči. Buchta skákal na prázdno.

Vstřelený gól domácí nakopl. V krátkém úseku si vypracovali dva slibné náznaky šancí, ale Buchta nejprve míč před dotírajícím Schranzem odkopl na roh a následnou hlavičku Podaného chytil také.

Rostoucí tlak Dukly ale zmrazila velká individuální chyba brankáře Rady. Ten s míčem před malým vápnem příliš dlouho lelkoval, až ho o něj obral Řezníček, jenž následně neměl problém trefit odkrytou bránu. Střelec Sigmy měl posléze další šanci. Jeho hlavička však byla nedůrazná a Rada ji chytil.

Dvě minuty před poločasem se do obrovské šance dostal znovu Schranz. Proti slovenskému forvardovi ale včas vyběhl Buchta. Prvních čtyřicet pět minut pak uzavřela dělovka Holíka, kterou ale gólman Sigmy vyrazil.

Hrdina Řezníček

Po změně stran se vážnější situace zrodila až v 58. minutě, nicméně hned z ní byl gól. Zcela volný Řezníček z malého vápna uklidil do sítě přihrávku kapitána Housky.

Dukla mohla odpovědět o pět minut později, ale střela Brandnera byla zblokována na roh. Z něj se však urodila mnohem větší příležitost. Podaný si našel centrovaný míč a z voleje provětral Buchtovi rukavice.

Dukla se hnala za gólem, ale měnit skóre mohla Olomouc. A to hned dvakrát. Zahradníček však ani v jedné své šanci neuspěl. Jeho zaváhání ale napravil střelec utkání Řezníček, který po rohovém kopu zkompletoval svůj první hattrick v dresu Sigmy.

Domácí ale duel dokázali zdramatizovat. Výhodu přímého kopu chytrou střelou využil Kušnír.

Hosté bránili náskok a hrozili z rychlých brejků. Po jednom z nich fauloval unikajícího Hálu Ostojič a následný pokus Kalvacha musel vyboxovat Rada.

Hanáci těsné vedení uhájili a i podruhé v sezóně Duklu porazili. Zároveň se dostali před Liberec na 3. místo. Dejvický klub zůstává desátý.

Dukla Praha - Sigma Olomouc 2:3 (1:1)
Branky: 27. Schranz, 71. Kušnír - 31., 58. a 68. Řezníček. Rozhodčí: Franěk - Hrabovský, Vlček. ŽK: Douděra, Bilovský, Holík, Ostojič - Manzia. Diváci: 1761.
Dukla: Rada - Kušnír, Ostojič, Jiránek, Miloševič - Bilovský - Holík (64. Djuranovič), Brandner (72. Néstor), Douděra (64. Hanousek), Podaný - Schranz. Trenér: Hynek.
Olomouc: Buchta - Sladký, Radakovič, Jemelka, Hála - Zahradníček, Houska (89. Polom), Kalvach, Plšek, Manzia (61. Falta) - Řezníček (81. Texl). Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: