Hlavní obsah

Teplice - Sparta 1:1Sparta ani napotřetí pod Hapalem nevyhrála. Její jarní remízová série se natáhla už na pět zápasů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
40. Stanciu 0 : 1
57. Červenka 1 : 1
Záznam online reportáže

Dvě zprávy, které doletěly po duelu 22. ligového kola z Teplic na Letnou. Jedna dobrá: Sparta ani v šestém jarním utkání neprohrála. Druhá ovšem zlá: Ani napotřetí pod novým trenérem Hapalem nedokázala vyhrát, takže její série remízových duelů už se natáhla na pět zápasů. Pražané tak po nerozhodném výsledku na severu Čech zůstali v tabulce na šesté příčce, jenže teď už i na pátý Jablonec ztrácí tři body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Nicolae Stanciu se raduje z gólu v Teplicích.

Článek
Fotogalerie

Třikrát v rychlém sledu musel rumunský legionář Stanciu vypálit, než se mu přece jen podařilo prostřelit hradbu těl před teplickým gólmanem Divišem. Pro Spartu, na jejíž lavičku usedl vedle Lafaty i navrátilec do kádru Biabiany, bylo ovšem podstatné, že se mu to přece jen povedlo, takže pět minut před přestávkou šla do vedení.

Zaslouženého, protože v závěru první půle byla lepším, a hlavně nebezpečnějším týmem. „To proto, že nám v defenzivě chyběl větší důraz a agresivita. Akce jsme nedohrávali a tím soupeři vlastně možnosti nabízeli," přiznával zkušený domácí obránce Tomáš Vondrášek.

Už před vedoucím gólem měla Spartu skutečně velkou šanci. Zásluhou zmatkujícího Diviše, jenž se nechal snadno obehrát Václavem Kadlecem. Letenský kapitán vzápětí předložil Plavšičovi přihrávku, kterou bylo hříchem neproměnit, což ovšem Plavšič svedl. Prázdná brána na něho doslova zívala, on přesto napálil balón do Jeřábka.

Severočeši tak museli litovat promarněného začátku, kdy byli aktivnější než obezřetně hrající Sparta. Dokonce i do první velké šance se v 25. minutě dostali... „Moje chyba, do brány jsem měl míč donést třeba v zubech," vyčítal si Vondrášek, že centr Kučery přizvednutý hlavičkujícím Horou poslal nad bránu.

Po změně stran, kdy v obraně Pražanů musel zraněného Frýdka nahradit Michal Kadlec, však už bědovat nemusel. Jeho tým totiž po jedenácti minutách vyrovnal. Nešťastník pražského derby Štetina totiž neuhlídal Červenku, jenž premiéru v základní sestavě Teplic oslavil svým prvním gólem probíhající sezóny.

A jen u vyrovnání zůstat nemuselo, protože Severočeši po vyrovnání samo sebou ožili a narostli. Dalekonosná střela Hory jen těsně minula tyč, ránu Kučery zlikvidoval Nita.

V úplně největší šanci se ovšem ocitl jedenáct minut před koncem střídající Vaněček, ale sparťanský gólman bravurním zákrokem zachránil svému týmu alespoň remízu. Mimochodem na jaře už pátou v řadě!

FK Teplice - Sparta Praha 1:1 (0:1)
Branky: 56. Červenka - 40. Stanciu. Rozhodčí: Marek - Dobrovolný, Pospíšil. ŽK: Ljevakovič - Zahustel.
Teplice: Diviš - Vondrášek, Jeřábek, Král, Krob - Ljevakovič, Kučera - Hyčka, Trubač, Hora (90.+3. Shejbal) - Červenka (71. Vaněček). Trenér: Šmejkal.
Sparta: Nita - Zahustel, Štetina, Costa, M. Frýdek (46. M. Kadlec) - Kulhánek - Stanciu (59. Ristič), Sáček, Kanga, Plavšič - V. Kadlec (75. Šural). Trenér: Hapal.

Reklama

Související témata:
  Olomouc - Pardubice dnes 15 : 00
20240330T15 : 00:00+0100
Olomouc vs. Pardubice
Olomouc vs. Pardubice
Olomouc
Pardubice
  Bohemians - Jablonec dnes 15 : 00
20240330T15 : 00:00+0100
Bohemians vs. Jablonec
Bohemians vs. Jablonec
Bohemians
Jablonec
  Plzeň - Liberec dnes 15 : 00
20240330T15 : 00:00+0100
Plzeň vs. Liberec
Plzeň vs. Liberec
Plzeň
Liberec
  Slovácko - Slavia dnes 18 : 00
20240330T18 : 00:00+0100
Slovácko vs. Slavia
Slovácko vs. Slavia
Slovácko
Slavia