Hlavní obsah

Brno - Slavia 0:1Střídající Tecl zajistil sešívaným výhru v Brně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
71. Tecl 0 : 1
Záznam online reportáže

Brno

Fotbalisté Slavie zvítězili ve 23. ligovém kole nad domácí Zbrojovkou 1:0, když jediný gól vstřelil v 71. minutě hlavou střídající Stanislav Tecl. Druhá Slavia ztrácí na lídra tabulky Plzeň minimálně do neděle sedm bodů. Brňané zůstali na předposledním patnáctém místě a už 400 minut nevstřelili branku.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Michael Ngadeu Ngadjui ze Slavie a Martin Zikl z Brna.

Článek

Do sestavy Brna se vrátil po doléčení zranění Polák a obranu Slavie posílil uzdravený Ngadeu. Úvodní poločas mnoho střeleckých šancí nenabídl. Už ve 2. minutě na centr Sobola nedosáhl Michal Škoda a na druhé straně měl o sedm minut později podobnou možnost Zikl. Pražané se snažili o nakopávané míče do trestného území soupeře. Jejich pokusy ale končily buď v ofsajdové pasti nebo je stačili domácí zadáci odvrátit.

Podobně na tom byla i Zbrojovka, která zahrozila po půlhodině hry, kdy po Juharově centru Acostova hlavička mířila nad branku. Před koncem poločasu vynikli dvakrát zadáci Slavie, kteří střely Michala Škody a následně po rohovém kopu Poláka odvrátili mimo branku.

Po změně stran Brňané zvýšili aktivitu, navzdory územní převaze se ale do koncovky nedostali. Slavia spoléhala na rychlé protiútoky. V 60. minutě se před trestným územím srazil s Milanem Škodou domácí stoper Pavlík, který se při obranném zákroku zranil a hrací plochu opustil na nosítkách.

V závěrečné půlhodině po příchodu útočníka Tecla převzala Slavia režii zápasu. V 65. minutě Stochovu dělovku ještě stačil brankář Melichárek vytáhnout nad břevno, ale v 71. minutě po Hušbauerově rohovém kopu už Tecl hlavičkou ke vzdálenější tyči otevřel skóre utkání.

V závěru zápasu se ještě snažili Brňané o vyrovnání. V 80. minutě dvakrát vynikl brankář Kolář, jenž kryl šance Bazeljuka a následně Acosty. Slavia ale výhru ubránila a v závěru mohl ještě její náskok zvýšit Necid, jenž ve vyložené šanci přestřelil branku.

23. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Slavia Praha 0:1 (0:0)
Branka: 71. Tecl. Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler. ŽK: Lutonský, Juhar, Michal Škoda - Ngadeu, Sobol, Frydrych. Diváci: 5546.
Brno: Melichárek - Vraštil, Pavlík (63, Sukup), Kryštůfek, Lutonský - Acosta, Polák, Sedlák, Juhar - Michal Škoda (89. Růsek) - Zikl (72. Bazeljuk). Trenér: Pivarník.
Slavia: Kolář - Frydrych, Jugas, Ngadeu, Sobol - Souček - Stoch (83. Necid), Hušbauer, Hromada (55. Tecl), Bořil - Milan Škoda (81. Danny). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: