Hlavní obsah

Olomouc - Jihlava 1:1Olomouc jen remizovala s Jihlavou, která vyrovnala i v oslabení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
42. Plšek 1 : 0
67. Dvořák 1 : 1
Záznam online reportáže

Olomouc

Fotbalisté Olomouce ve 23. kole první ligy pouze remizovali 1:1 s o záchranu bojující Jihlavou. Domácí Sigmu sice poslal do vedení Jakub Plšek, ale Jihlava dokázala po přestávce i v oslabení po vyloučení Kamsa Mary vyrovnat. Postaral se o to Pavel Dvořák.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost fotbalistů Jihlavy - ilustrační foto

Článek

Olomouc nastoupila bez zraněného Vepřka a vykartovaného Manzii. Jihlava zase bez nejlepšího střelce Ikauniekse, Zoubeleho a Buchty.

Do první šance se dostali domácí v 17. minutě, kdy Falta našel zpětným centrem do pokutového území Radakoviče, jeho střelu ale brankář Rakovan skvěle vyškrábnul těsně vedle tyče. Vysočina zahrozila po brejku po půlhodině hry, ale Ljovin místo střely z úhlu hledal spoluhráče před brankou a přihrávku zblokoval Radakovič.

Olomouc šla do vedení 42. minutě. Zahradníček z hranice šestnáctky trefil tyč, ale odražený míč si našel Plšek a poslal ho do sítě. Nejlepší střelec Sigmy si připsal šestou branku v sezóně.

Druhou půli začala aktivněji Vysočina a hned zkraje si vytvořila dobré příležitosti. Fulneka v dobré pozici ubránil Jemelka a Dvořák hlavičkoval po rozích dvakrát těsně vedle branky. V 54. minutě však Jihlavě vítr z plachet Mara, který byl po druhé žluté kartě vyloučen.

Olomouc mohla přesilovku využít po hodině hry, ale Zahradníček vystřelil těsně vedle levé tyče. Poté sice uspěl po brejku Kalvach, ale rozhodčí kvůli ofsajdu jeho gól neuznal. Jihlava nepřesnost domácích potrestala v 67. mintutě, kdy se po rohu prosadil Dvořák.

Sigmě mohl vrátit vedení rovněž po rohu Jemelka, jenže jeho hlavička však o centimetry přeletěla břevno. Olomouc se pustila do závěrečného tlaku, ale Plšek v 82. minutě střílel v těžké pozici těsně mimo. Hanáci tak promarnili šanci odskočit na pohárových příčkách pronásledovatelům, zatímco Jihlava odskočila pásmu sestupu na rozdíl tří bodů.

23. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - Vysočina Jihlava 1:1 (1:0)
Branky: 42. Plšek - 67. Dvořák. Rozhodčí: Houdek - Kříž, Kubr. ŽK: Jemelka - Mara, Rakovan. ČK: 54. Mara (Jihlava). Diváci: 3471.
Olomouc: Buchta - Sladký (72. Moulis), Radakovič, Jemelka, Hála (89. Yunis) - Zahradníček, Houska (74. Texl), Kalvach, Falta - Plšek - Řezníček. Trenér: Jílek.
Jihlava: Rakovan - Vaculík (65. Klíma), Štěpánek, Tlustý, Schumacher - Nový, Mara, Ljovin, Popovič (77. Keresteš) - Fulnek (90. Opluštil), Dvořák. Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: