Hlavní obsah

Litvínov - Karlovy Vary 1:5Litvínov doma opět nebodoval a zůstává poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Černý 1 : 0
21. Gríger 1 : 1
22. Stloukal 1 : 2
25. Rachůnek 1 : 3
36. Vrdlovec 1 : 4
43. Šik 1 : 5
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova prohráli v utkání 7. kola baráže o extraligu s Karlovými Vary vysoko 1:5. Energie se posunula do čela, Litvínov prohrál doma potřetí za sebou a zůstává poslední. Na extraligové pozice navíc ztrácí už čtyři body. Domácí sice vedli, jenže absolutně nezvládli druhou třetinu, kterou ztratili 0:4.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Karlovarský útočník Petr Stloukal překonává Michaela Petráska v brance Litvínova. Vlevo přihlíží litvínovský Ivan Řehoř z Litvínova.

Článek
Fotogalerie

Velmi důležité utkání nezačalo pro domácí příliš šťastně. Hned v úvodu bek Hunkes narazil do hrazení a musel odstoupit. Ve třetí minutě Rachůnek prověřil Petráska střelou z otočky. Na druhé straně si sjel od modré čáry Iberer, jeho střelu však Závorka v klidu zneškodnil. Hosté byli poté aktivnější, přesto úvodní branku vstřelili domácí. V 15. minutě se ranou z první prosadil z levého křídla Černý. V další šanci byl Trávníček, nicméně hostující brankář za přispění obránců dokázal puk zkrotit.

V druhé části bylo odehráno jen 33 vteřin a Karlovarští vyrovnali, když Gríger šikovně tečoval nahození od modré čáry mimo Petráskův dosah. Za 64 sekund se Energie prosadila znovu. Stloukal ujel obráncům a tváří v tvář domácímu brankáři bekhendem skóroval. A to stále nebylo vše. V 25. minutě Rachůnek opět sklepl kotouč těsně před Petráskem a hosté vedli o dvě branky.

Domácí měli obrovskou šanci na snížení v 29. minutě, to by ovšem Hanzl musel proměnit trestné střílení; Závorka ho výborně vybruslil a nenechal Hanzlovi ani skulinku. A tak přišla na začátku 36. minuty čtvrtá karlovarská trefa v podání Vrdlovce, který po pěkné kombinaci zblízka mířil přesně. To bylo na Petráska příliš a své místo přenechal Kantorovi.

Ve 43. minutě se radoval z první soutěžní trefy v dresu prvního týmu Karlových Varů osmnáctiletý útočník Šik, který se dokázal prosadit i přes dva dotírající obránce. Zasadil tak Litvínovu další ránu.

Domácí byli naprosto bezzubí a paralyzovaní z vývoje utkání. Ojedinělou šanci měl Řehoř, Závorka ale bez větších problémů zakročil. V 50. minutě si hostující gólman opět smlsnul na domácím střelci, tentokrát to byl Lukeš, který zblízka dorážel a Závorka vytasil rychlou lapačku. Závěr utkání se už pouze dohrával.

7. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 1:5 (1:0, 0:4, 0:1)
Branky a nahrávky: 14. J. Černý (Šesták, Gerhát) - 21. Gríger (Plutnar, O. Beránek), 22. Stloukal, 25. T. Rachůnek (Kovačevič, Flek), 36. Vrdlovec (Kverka, Plutnar), 43. Šik (Kovačevič). Rozhodčí: Kika, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:2. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3874.
Litvínov: Petrásek (36. Kantor) - Baránek, Sörvik, Hunkes, Iberer, Frolo, Šesták, L. Doudera - M. Hanzl, J. Mikúš, J. Černý - Gerhát, V. Hübl, F. Lukeš - Matoušek, Řehoř, Trávníček - Jícha, Válek, Jurčík. Trenéři: Šlégr, Weissmann, Skuhrovec a D. Stránský.
Karlovy Vary: Závorka - Šafář, Podlipnik, Plutnar, M. Rohan, Kovačevič, Krejčí - Flek, Balán, T. Rachůnek - Kohout, Gríger, O. Beránek - A. Rulík, Skuhravý, Vrdlovec - Šik, Kverka, Stloukal. Trenéři: Pešout a Mariška.

Reklama