Hlavní obsah

AS Řím nabízel už den předem vstupenky na semifinále s Liverpoolem. Byla to náhoda?

Řím/Praha

Zmanipulovaný los Ligy mistrů? Předem určená semifinálová režie? Závěrečný scénář stanovený ještě před tím, než Andrej Ševčenko začal dnes po obědě šátrat v Nyonu po míčcích ve skleněných dózách, aby se vzápětí fotbalová Evropa dozvěděla, že mnichovský Bayern se utká s madridským Realem a Liverpool s AS Řím? Co jiného si pomyslet, když se na oficiálních klubových stránkách italského klubu objevila už ve čtvrtek večer nabídka pro fanoušky, aby si objednávali vstupenky na semifinále Champions League proti Liverpoolu, jež se bude hrát na Olympijském stadiónu 2. května?

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

AS Řím - losovací lístek v rukou Andreje Ševčenka.

Článek
Fotogalerie

Mimochodem, ještě v pátek dopoledne mohli italští tifosi této nabídky využít, protože zmiňovaný duel s Kloppovými Reds figuroval na oficiálních klubových stránkách Giallorossi hned za zápasem Serie A mezi AS Řím a Janovem.

18. dubna ligové utkání s Janovem.

2. května semifinále Champions League s Liverpoolem.

Pak ovšem nabídka zmizela, neboť Andrej Ševčenko, ambasador letošního finále, jež se bude hrát v Kyjevě, musel teprve zalovil v dózách, aby vešlo ve známost, že AS Řím se opravdu utká s Liverpoolem a dějištěm odvety se skutečně stane 2. května Olympijský stadión v Římě.

Nedopatření? Lidská chyba? Zbožné přání, které jen náhodou došlo naplnění?

Anebo opravdu spiknutí a předem dohodnutý scénář semifinálové režie, jenž nedopatřením spatřil světlo světa?

Fotbaloví fanoušci mají na výběr a není divu, že se na sociálních sítích probírá teorie o konspiračním spiknutí ze všech stran.

Nikoli poprvé, protože už loni přišel španělský list AS s tím, že los semifinále Champions League byl zmanipulovaný, aby nedošlo ke španělskému finále. Mezi čtyři poslední celky totiž postoupily madridské kluby Real a Atlético a ty se skutečně v semifinále utkaly spolu. Španělské finále se tak konat nemohlo.

Před prosincovým losováním základních skupin mistrovství světa zaznívaly rovněž obavy, že si pořádající Rusové zařídí los k obrazu svému. Pomocí nahřátých a studených míčků.

„To by ale potřebovali víc než jen fén na vlasy a balíčky s ledem," odmítl veškeré konspirační teorie o ruském spiknutí ředitel soutěží FIFA Chris Unger. „Všechny míčky jsou stejné, žádný z nich nevypadá jinak, ani hmatem neucítíte rozdíl," tvrdil před moskevským losováním, že k žádné manipulaci dojít nemůže.

Teď se ovšem podezření z manipulace objevilo znovu, i když „jen" při losu Champions League.

Ale možná šlo skutečně jen o náhodu, když AS Řím nabízel vstupenky na semifinále s Liverpoolem i s tím, že odveta se bude hrát na jeho stadiónu 2. května.

Reklama

Související témata: