Hlavní obsah

Rusko - Švédsko 1:2Vorobjovovi premiéra v roli hlavního kouče sborné zhořkla

Jaroslavl

Hokejisté Ruska podlehli v úvodním utkání Carlson Hockey Games doma v Jaroslavli Švédsku 1:2, přesto zůstávají v čele tabulky Euro Hockey Tour. Před druhou Českou republikou, která v Pardubicích zdolala Finsko 3:1, ale mají pouze už jednobodový náskok.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ruští hokejisté se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Porážkou začal své angažmá v roli hlavního kouče sborné dosavadní asistent Ilja Vorobjov, který nahradil před týdnem nečekaně odstoupivšího Olega Znaroka. O druhé prohře Ruska v seriálu Euro Hockey Tour ve 41. minutě rozhodl Fredrik Händemark.

Rusové nasadili do hry všechny čtyři posily z NHL - útočníky Jevgenije Dadonova z Floridy, Nikitu Sošnikova ze St. Louis, Antona Slepyševa z Edmonton a Pavla Bučněviče z New York Rangers. Chyběla naopak hvězda Petrohradu Pavel Dacjuk. Ve švédské sestavě se objevil ze zámořských hráčů jen útočník Lias Andersson z New York Rangers.

Do první výraznější šance zápasu se dostal ve třetí minutě hostující Liss, na gól si však museli diváci počkat až do závěru třetiny. K nelibosti většiny z nich skóre otevřeli Švédové, hned první přesilovou hru využil Zackrisson.

Úvodní početní výhodu ale proměnili v branku i Rusové, ve 22. minutě vyrovnal Dadonov. Další faul Seveřanů sborná nevyužila, obránce Gavrikov trefil jen horní tyč.

Následně se ve čtyřech ubránili Rusové, ale po 40 sekundách třetí části opět prohrávali. Wikstrandovu střelu tečoval Händemark a Švédsko vedlo. Sborná vrhla síly do útoku a Hellberg ve švédské brance si na nedostatek práce nemohl stěžovat. Ruský tlak přibrzdilo vyloučení Semjonova, při kterém trefil Andersson tyč. Seveřané těsný náskok udrželi až do konce.

Carlson Hockey Games, 3. díl seriálu Euro Hockey Tour:
Rusko - Švédsko 1:2 (0:1, 1:0, 0:1), hráno v Jaroslavli
Branky a nahrávky: 23. Dadonov (Byvalcev, Gusev) - 19. Zackrisson (L. Andersson, Wikstrand), 41. Händemark (Wikstrand, Klingberg). Rozhodčí: Rantala, Kaukokari (oba Fin.) - Viljugin, Golovljov (oba Rus.). Vyloučení: 4:3, navíc Semjonov (Rus.) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 9017.
Rusko: Šesťorkin (60. Košečkin) - Chafizullin, Bělov, Gavrikov, Zub, Bereglazov, Jakovlev, Trjamkin, Jelesin - Gusev, Byvalcev, Dadonov - Kagarlickij, Semjonov, Bučněvič - Slepyšev, Dergačov, Sošnikov - Tichonov, Kablukov, Barabanov - Michejev. Trenér: Ilja Vorobjov.
Švédsko: Hellberg - J Andersson, Arnesson, Pilut, Wikstrand, Nyberg, Almqvist, Brännström - Zackrisson, L. Andersson, Everberg - Klingberg, Händemark, Rödin - Asplund, Nilsson, Olofsson - Ölund, Norman, Liss. Trenér: Rikard Grönborg.

Reklama

Související témata: