Hlavní obsah

Karlovy Vary - Litvínov 0:1 PPHokejisté Karlových Varů i přes porážku slaví postup

MinutaMin. Tým Hráč Akce
63. Mikúš 0 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů slaví po roce stráveném v první lize postup do extraligy. V 11. kole baráže sice prohráli s Litvínovem 0:1 v prodloužení, ale získali potřebný bod. V čase 62:24 rozhodl v přesilové hře Juraj Mikúš.

Foto: Kubeš Slavomír, ČTK

Peter Jánský (vpravo) z Litvínova se snaží zastavit karlovarského Ondřeje Beránka.

Článek
Fotogalerie

Karlovy Vary sestoupily po neúspěchu v baráži loni z nejvyšší soutěže po 20 letech. Mistr z roku 2009 ale dokázal ovládnout první ligu a kraloval i prolínací soutěži. Litvínov bude bojovat o setrvání mezi elitou v nedělním závěrečném kole. Potřebuje z duelu s Kladnem získat stejně bodů jako Jihlava v souboji s Karlovými Vary.

Zápas od začátku postrádal atraktivitu a i fanoušci Energie, které stačil k postupu bod, začali v jeho průběhu skandovat 'My chceme hokej'. V úvodní části zahrozili za Litvínov pouze Válek s Trávníčkem a gólman Závorka jejich pokusy bez problémů kryl. Kantora prověřili Beránek a Podlipnik.

Do první větší šance se dostal v 27. minutě Gerhát, ale karlovarský brankář si s jeho střelou poradil. Za čtyři minuty měl Gerhát další možnost, ale Závorku opět nepřekonal. Ve 33. minutě sice domácí překonali Kantora, ale sudí gól neuznali, protože tečující Kohout jej podle nich dal vysokou holí.

Opatrný hokej z obou stran pokračoval i ve třetí třetině. Domácí nevyužili první přesilovku zápasu při Baránkově pobytu na trestné lavici. V 49. minutě skončil puk po nahození hostů ze středního pásma za Závorkovými zády, ale gól neplatil kvůli ofsajdu. Zápas bez vyložených šanci dospěl do prodloužení a Karlovarští už s koncem základní hrací doby slavili na střídačce i na ledě postup.

Prodloužení patřilo Litvínovu. Nejdříve trefil Lukeš tyč a při Balánově trestu rozhodl po Hüblově přihrávce Mikúš.

HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 0:1 v prodl.
Branka a nahrávka: 63. J. Mikúš (V. Hübl). Rozhodčí: Hejduk, Hradil - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Diváci: 5603.
Karlovy Vary: Závorka - Podlipnik, Šafář, Plutnar, M. Rohan, Kovačevič, Krejčí, A. Rulík - Flek, Balán, T. Rachůnek - Kohout, Gríger, O. Beránek - Šik, Skuhravý, Vachovec - Vrdlovec, Kverka, Stloukal. Trenéři: Pešout a Mariška.
Litvínov: Kantor - Sörvik, Baránek, Gula, Frolo, Z. Sklenička, Iberer - M. Hanzl, J. Mikúš, J. Černý - Jánský, V. Hübl, F. Lukeš - Řehoř, Gerhát, Trávníček - Jícha, Válek, Matoušek. Trenéři: Šlégr, Weissmann, Skuhrovec a D. Stránský.

Reklama

Související témata: