Hlavní obsah

Slovácko - Dukla 2:0Slovácko porazilo Duklu dvěma góly Havlíka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Havlík 1 : 0
45. Havlík (penalta) 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka porazili v 25. kole první fotbalové ligy pražskou Duklu 2:0 a unikli z pásma bezprostředního ohrožení. Obě branky vstřelil v závěru poločasu Marek Havlík, tu druhou z penalty po faulu Podaného na Navrátila. Brankář Milan Heča udržel už potřetí za sebou čisté konto, hosté ho prakticky vůbec nezaměstnali.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Vlastimil Daníček a Marek Havlík ze Slovácka se radují z gólu proti Dukle.

Článek
Fotogalerie

Naopak strážce branky Dukly Filip Rada musel předvést několik skvělých zákroků, aby zabránil ještě vyšší porážce. Ve 14. minutě po Zajícově přihrávce pálil Sadílek k levé tyči, ale Rada vytáhl míč na roh. O šest minut později ho Sadílek prověřil znovu a i tentokrát gólman hostí udržel čisté konto.

Ve 39. minutě byl však na parádní Havlíkovu střelu z 25 metrů pod břevno krátký. Těsně před přestávkou fauloval Podaný v šestnáctce Navrátila, odpovědnost za penaltu na sebe vzal znovu Havlík a i když Rada směr jeho střely vystihl, na míč nedosáhl.

Slovácko ani po změně stran neponechávalo nic náhodě, nepouštělo soupeře na dostřel a samo si vytvářelo další šance. Ještě z větší dálky než Havlík to zkusil v 61. minutě Břečka a jeho střelu zastavilo jen břevno Radovy branky. Ideální příležitost se domácím naskytla v 75. minutě, kdy šli Petr s Kubalou sami na brankáře, ale šanci promarnili. Petr si to téměř vzápětí zopakoval.

Obrana Dukly byla dál pod tlakem a na zvrat nemohli mít hosté ani pomyšlení. Naopak Kubala mohl tři minuty před koncem náskok domácích ještě zvýšit, ale v nadějné pozici mířil nad břevno.

Rozhodčí Královec utrpěl svalové zranění, ale po zásahu domácího maséra zápas dokončil. Slovácko se v tabulce vyhouplo před svého dnešního soupeře. Naopak Dukla nenavázala na výhru nad Libercem a po šesté porážce z osmi jarních zápasů se znovu dostala do hodně nebezpečné zóny.

1. FC Slovácko - Dukla Praha 2:0 (2:0)
Branky: 39. a 45. z pen. Havlík. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Pospíšil. ŽK: Podaný (Dukla). Diváci: 4362.
Slovácko: Heča - Juroška, Břečka, Krejčí, Divíšek - Daníček - Navrátil (70. Machalík), Havlík, Sadílek, Petr (79. Rezek) - Zajíc (62. Kubala). Trenér: Kordula.
Dukla: Rada - Miloševič, Ostojič (46. Preisler), Jiránek, Podaný (46. Bílovský) - Hanousek, Bezpalec - Brandner, Néstor, Holík (73. Djuranovič) - Schranz. Trenér: Hynek.

Reklama

Související témata: