Hlavní obsah

Jihlava - Karlovy Vary 3:2Jihlavě výhra nad Vary k záchraně nestačila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Hubáček 1 : 0
7. Zeman 2 : 0
20. Rabbit 3 : 0
42. Vrdlovec 3 : 1
47. Stloukal 3 : 2
Záznam online reportáže

Jihlava

Hokejistům Jihlavy ani nedělní domácí výhra nad Karlovými Vary 3:2 v posledním kole baráže nepomohla k udržení extraligové příslušnosti. Dukla nejvyšší soutěž po ročním působení opouští, v baráži získala o bod méně než Litvínov, který si pojistil setrvání mezi elitou vítězstvím nad Kladnem. Karlovarská Energie měla návrat do extraligy jistý už před závěrečným kolem.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Radost jihlavských hráčů v závěrečném barážovém duelu proti Karlovým Varům.

Článek

Jihlavané rozhodli o výhře třemi brankami v úvodní třetině. Skóre otevřel už ve 2. minutě Hubáček po Andělově úniku po pravém křídle. Druhý gól přidal o pět minut později Zeman.

Výkonu hokejistů Karlových Varů chybělo po pátečním nabytí extraligové jistoty nasazení. Svěřenci trenéra Martina Pešouta spoléhali na rychlé protiútoky, které většinou nedotáhli do koncovky. V obraně jim chyběl větší důraz, soupeři nechávali hodně prostoru ke střelbě. Ve 20. minutě to využil ke vstřelení třetího gólu kanadský útočník Rabbit.

Od druhé třetiny nastoupil v brance Karlových Varů Kuchař, jenž nahradil Závorku. I když si Dukla vytvořila několik slibnějších střeleckých příležitostí, gólově se už neprosadila. V závěrečné třetině domácí upadli do útlumu a dopouštěli se chyb v defenzivě. Hosté naopak herně ožili a brankami Vrdlovce a Stloukala zkorigovali výsledek.

V závěru ještě mohli zvýšit náskok Dukly Jiránek, ale neproměnil v oslabení sólový nájezd, a po něm i Rys, jenž nedoklepl z bezprostřední blízkosti puk do sítě. V poslední minutě se soupeř odhodlal k power play vyrovnat, ale vyrovnání se nedočkali.

HC Dukla Jihlava - HC Energie Karlovy Vary 3:2 (3:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 2. R. Hubáček (Anděl, Šidlík), 7. A. Zeman (Čachotský, Jiránek), 20. Rabbit (M. Hlinka, D. Kajínek) - 42. Vrdlovec (Šik, Vachovec), 47. Stloukal (Flek, Kverka). Rozhodčí: Hradil, Kika - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 2684
Jihlava: Kořenář - De la Rose, Suchánek, Stříteský, D. Kajínek, Šidlík, Váňa, J. Zdráhal - P. Straka, Skořepa, Diviš - Čachotský, A. Zeman, Jiránek - Anděl, R. Hubáček, Seman - Rabbit, M. Hlinka, Rys. Trenéři: Vlk a F. Zeman.
Karlovy Vary: Závorka (21. Kuchař) - Šafář, Krejčí, Plutnar, Pajk, M. Rohan, Bernáth - Flek, Kverka, Stloukal - Kohout, Gríger, O. Beránek - Šik, Vrdlovec, Vachovec - A. Rulík, Zadražil, Osmík. Trenéři: Pešout a Mariška.

Reklama

Související témata: