Hlavní obsah

Dukla - Brno 2:1Brno prohrálo i s Duklou a na Julisce mu zněly tóny Osudové

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Škoda 0 : 1
43. Holík 1 : 1
57. Schranz 2 : 1
Záznam online reportáže

Brnu zněly po prologu k 26. ligovému dějství na pražské Julisce tóny Osudové. Existenční utkání nezvládlo, v Praze prohrálo s Duklou 1:2 a jeho situace je čtyři kola před koncem hodně kritická. Vždyť na čtrnáctou příčku znamenající záchranu ztrácí po remíze Jihlavy s Mladoui Boleslaví už šest bodů. Všechno tudíž nasvědčuje tomu, že po šesti letech ligovou scénu nejspíše zase opustí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Holík z pražské Dukly se raduje z vyrovnávacího gólu v zápasu s Brnem.

Článek

Brno si uvědomovalo, že mu jde o život, takže začalo aktivněji. „Museli jsme, pokud jsme chtěli dál živit naději na záchranu," netajil kouč Roman Pivarník, že duel na Julisce měl pro jeho tým existenční příchuť.

I proto vstoupili hosté do zápasu s daleko větší vervou i chutí a po několika náznacích šancí se skutečně dočkali vedení. Michal Škoda se o něj postaral, neboť u balónu vyraženého gólmanem Radou byl první a neměl problém, aby ho dopravil do sítě.

Až v tu chvíli Dukla procitla a začalo jí docházet, že i pro ni jsou body životní nutností. Douděra sám před prázdnou bránou ovšem vyrovnání odmítl, neboť ze tří kroků trefil jen tyč, dvě minuty před přestávkou ale Holík jeho selhání napravil. Aby ne, když mu brněnská obrana nabídla tolik prostoru a volnosti, že mu nemohlo dělat problém skórovat.

Dvanáct minut po změně stran pak domácí obrat dokonali, když míč za záda Halousky stojícího v brněnské bráně místo potrestaného Melichárka dotlačil Schranz.

Vedení domácím pochopitelně pomohlo, neboť se uklidnili, byli lepším mužstvem a zápas dovedli k vítěznému konci, i když přes nekolik slibných příležitostí Schranze, Néstora a spol. další gól nepřidali. Zato pro Brno je po další prohře situace kritická, neboď vidina ligové záchrany se mu ještě víc vzdálila.

Dukla Praha - Zbrojovka Brno 2:1 (1:1)
Branky: 43. Holík, 57. Schranz  - 31. Škoda. Rozhodčí: Příhoda - Mokrusch, Myška. ŽK Hanousek, Schranz. Diváci: 2527.
Dukla: Rada - Miloševič, Ostojič, Jiránek, Podaný - Hanousek, Bilovský - Douděra (70. Holenda), Néstor, Holík (78. Kušnír) - Schranz (85. Brandner). Trenér: Hynek.
Brno: Halouska - Vraštil, Pavlík, Kryštůfek, Lutonský - Polák (46. Sedlák) - Acosta, Kratochvíl, Škoda, Ashiru (63. Bazeljuk) - Růsek. Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: