Hlavní obsah

Jihlava - Ml.Boleslav 0:0Jihlava se rozešla s Mladou Boleslaví bez branek, jistotu záchrany týmy nemají

V důležitém záchranářském souboji ve 26. kole první ligy mezi fotbalisty Jihlavy a Mladé Boleslavi gól nepadl. Po bezbrankové remíze tak Jihlava čeká na výhru šest zápasů a Mladá Boleslav čtyři duely. Oba celky proto stále nemají jistou záchranu. Předposlední Baník Ostrava na ně ztrácí čtyři a pět bodů, ale má zápas k dobru.

Foto: fcvysocina.cz

Ani jihlavský střelec Davis Ikaunieks se neprosadil, a tak se Vysočina rozešla s Mladou Boleslaví bez branek.

Článek

ihlava zahrozila jako první v osmé minutě, ale střelu Mary dokázal brankář Polaček vytěsnit mimo branku. Po dvaceti minutách o sobě dali poprvé v zápase vědět hosté, když využili ve středu hřiště ztráty svého bývalého spoluhráče Ljovina. Rychlý brejk Přikryla zakončoval v pokutovém území Ladra, ale jeho střela jen těsně minula tyč brány Rakovana.

Od té doby byli hosté v zápase lepší, problémy domácím dělal na pravém křídle Konate, ale jeho průniky a centry do vápna Středočeši zužitkovat nedokázali. Osm minut před koncem prvního poločasu zahrávali Mladoboleslavští roh, k zakončení se dostal Přikryl, ale z malého vápna trefil jen domácího gólmana.

I po přestávce převažoval ve hře hlavně boj o střed hřiště. S bezgólovým stavem mohl po hodině zahýbat Ladra a z dorážky také Valenta, ale obě střely dokázal jihlavský brankář Rakovan vyrazit. Domácí s postupem času začali čím dál více spoléhat na rychlé brejky, ale kazili rozehrávku.

Osm minut před koncem mohl zápas ve prospěch Mladé Boleslavi rozhodnout Ladra, ale jeho hlavičku z malého vápna vytěsnil Rakovan na rohový kop.

Závěr zápasu ale patřil Jihlavě, po šesti minutách na hřišti se mohl prosadit Popovič, ale jeho střela z prostoru penalty si cestu mezi tři tyče nenašla. Dvě minuty před koncem technicky střílel ze standardky Mara, ale střelu pod břevno na poslední chvíli vyrazil Polaček. Svou desátou branku v sezoně nepřidal v poslední minutě ani nejlepší střelec Jihlavy Ikaunieks, který sice ve vápně obešel obránce, ale jeho střelu Poláček chytil.

26. kolo první fotbalové ligy:
Vysočina Jihlava - FK Mladá Boleslav 0:0
Rozhodčí: Ardeleanu - Hrabovský, Wilczek. ŽK: Jánoš (M. Boleslav). Diváci: 3049.
Jihlava: Rakovan - Vaculík, Buchta, Štěpánek, Schumacher - Mara, Ljovin (61. Urblík) - Fulnek, Dvořák, Zoubele (79. Popovič) - Ikaunieks. Trenér: Svědík.
M. Boleslav: Polaček - Pauschek, Chaluš, Takács, Křapka - Jánoš, Valenta (90.+1 Hubínek) - Konaté, Mareš (79. Fabián), Přikryl (71. Rada) - Ladra. Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: