Hlavní obsah

Slavia - Slovácko 0:0Sešívaní na trhák Plzně nereagují, po další remíze ztrácejí devět bodů

Praha

Smělá stíhací jízda za vedoucí Plzní? Kdepak, velké trápení na domácím stadiónu proti soupeři ohroženému sestupem. Fotbalisté pražské Slavie v utkání 26. ligového kola jen remizovali 0:0 se Slováckem. Sešívaní tak ztrácejí na Viktorii devět bodů a v příštím kole ve vzájemném duelu v Edenu budou odvracet její první mistrovský mečbol. Slovácko má náskok tří bodů na předposlední Baník Ostrava.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zleva Jan Juroška ze Slovácka a Danny ze Slavie.

Článek
Fotogalerie

Sestavit jedenáctku pro zápas, byl tentokrát pro kouče Trpišovského oříšek. Minule v Liberci přišel hned o čtyři karetní hříšníky Sýkoru, Hromadu, Tecla a Kúdelu, navíc Hušbauer, Škoda a Ngadeu byli schopní začít jen na lavičce, o již dříve zraněných ani nemluvě. Sešívaní tak byli rádi, že fit byl aspoň Deli, v základu se zase po čase našlo místo pro Dannyho, Zmrhala či Buchu.

Hned první poločas rozšířil marodky na obou stranách. Hosté po dvaceti minutách přišli o Havlíka, který minule dvěma góly sestřelil Duklu. A zdravý-nemocný Deli odešel s ovázaným stehnem ze hřiště po půlhodině.

Sestupem ohrožení hosté cítili šanci, jejich první brejky byly nebezpečné. Jinak tempo utkání diktovali domácí. První šanci měl Necid, ale jeho ránu obránci zblokovali. Stoch zkusil vypálit zdálky, po Součkově hlavičce pak brankáře Heču zastoupil Břečku. V nastaveném čase první půle pak Souček inkasoval čtvrtou žlutou kartu v sezóně a proti Plzni bude Slavii chybět.

Sešívaní si po přestávce koledovali, hlavičkující Krejčí jen těsně minul Kolářovu branku. Nebylo zbytí, na hřiště museli i Hušbauer a Škoda.

Gól stále nepřicházel, právě Hušbauer trefil střelou ze střední vzdálenosti tyč. Tlak Slavie pak zesílil, Slovácko už jen bránilo vlastní šestnáctku. Hájilo ji i za cenu osmé žluté karty pro kapitána Daníčka.

Tři minuty před koncem pak sudí Julínek odpustil Moravanům penaltu, když Divíšek v šestnáctce stáhl za dres Součka. Gól tak v Edenu nepadl, Slavia podruhé v řadě remizovala 0:0...

Fotbalová liga - 26. kolo:
Slavia Praha - 1. FC Slovácko 0:0
Rozhodčí: Julínek - Dobrovolný, Dresler. ŽK: Danny, Souček - Divíšek, Navrátil, Daníček. Diváci: 13 118.
Slavia: Kolář - Bořil, Jugas, Deli (31. Ngadeu), Flo - Souček - Stoch, Danny, Bucha (62. Hušbauer), Zmrhal (68. Milan Škoda) - Necid. Trenér: Trpišovský.
Slovácko: Heča - Juroška, Krejčí, Břečka, Divíšek - Daníček - Navrátil, Havlík (20. Machalík), Sadílek, Petr (55. Zajíc) - Kubala (82. Hofmann). Trenér: Kordula.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články