Hlavní obsah

Rusko - Francie 7:0Rusové s novým koučem deklasovali svého prvního soupeře

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Kaprizov 1 : 0
9. Bučněvič 2 : 0
11. Dadonov 3 : 0
38. Kaprizov 4 : 0
43. Barabanov 5 : 0
45. Šalunov 6 : 0
58. Anisimov 7 : 0
Záznam online reportáže

lik, vapČTKSport.cz

Konec čekání, 82. hokejové mistrovství světa v Dánsku odstartovalo. Prvními vítězi jsou Rusové, když deklasovali Francii 7:0. Olympijští vítězové z Pchjongčchangu a obhájci bronzových medailí z předešlého šampionátu vykročili za ziskem tří bodů ve skupině A již v první třetině, kdy si v rozmezí tří minut a 14 sekund vypracovali tříbrankový náskok.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Rusové se radují po jedné z branek proti Francii.

Článek
Fotogalerie

Dvěma góly a asistencí se na výhře favorita podílel Kirill Kaprizov, čisté konto udržel Vasilij Košečkin.

"Bylo to normální utkání, ve kterém jsme taky udělali několik chyb a ztratili pár puků, na což nás trenéři upozorňovali. Budeme se muset v dalších zápasech zlepšovat, ale je vždy dobré začít vysokou výhrou," řekl Kaprizov, který v Pchjongčchangu rozhodl v prodloužení finálový duel proti Německu.

Sborná poprvé na MS pod vedením trenéra Vorobjova rozhodla o očekávané výhře již v první třetině, kdy Hardyho ve francouzské brance postupně překonali po krásných kombinacích či pohotové dorážce Kaprizov, Bučněvič a Dadonov.

Francie sice ve druhé třetině přidala, Rusko však bez větších problémů kontrolovalo utkání a nadále bylo nebezpečnější. Řadu šancí ruští hráči do gólové koncovky nedotáhli, přesto produktivní Kaprizov nakonec vedení favorita navýšil.

Ve třetí části poté sborná zvýšila střeleckou produkci a ještě třikrát překonala brankáře Quemenera, jenž nahradil Hardyho na posledních dvacet minut. Rusové využili dvě přesilovky a gólově se nakonec prosadily všechny útočné formace.

"Nebylo to tak jednoduché, jak to může podle výsledku vypadat. Francouzi dobře bruslili. V aréně bylo dusno a led nebyl moc dobrý, ale na to si budeme muset zvyknout. Všichni ale hrajeme na stejném ledě," řekl ruský kapitán Pavel Dacjuk, který si v utkání připsal dvě asistence.

Mistrovství světa v hokeji v Dánsku:
Skupina A (Kodaň):
Rusko - Francie 7:0 (3:0, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 8. Kaprizov (Dadonov, Zajcev), 9. Bučněvič (Grigorenko, Něstěrov), 11. Dadonov (Kaprizov, Chafizullin), 38. Kaprizov (Dacjuk, Zajcev), 43. Barabanov (Kiselevič, Kablukov), 45. Šalunov (Dacjuk, Chafizullin), 58. Anisimov (Něstěrov, Grigorenko). Rozhodčí: Hribik (ČR), Sjöqvist (Švéd.) - Šefčík (SR), Suominen (Fin.). Vyloučení: 3:4. Využití: 3:0. Diváci: 6453
Rusko: Košečkin - Gavrikov, Kiselevič, Něstěrov, Zajcev, Trjamkin, Chafizullin, Jakovlev - Šalunov, Andronov, Mamin - Kaprizov, Dacjuk, Dadonov - Grigorenko, Anisimov, Bučněvič - Barabanov, Kablukov, Michejev. Trenér: Ilja Vorobjov.
Francie: Hardy (41. Quemener) - Chakiachvili, Manavian, Gallet, Hecquefeuille, Raux, Janil, Thiry - Claireaux, S. Da Costa, Fleury - Treille, Guttig, T. Da Costa - Lamperier, Texier, Rech - Douay, Leclerc, Ritz - Perret. Trenér: Dave Henderson.
Další zápas
Skupina B: USA - Kanada 5:4 SN

Reklama

Související témata: