Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Baník 0:0Baroš tentokrát smutným hrdinou, nedal penaltu. I tak Baník opustil sestupové příčky!

Mladá Boleslav

Před týdnem Milan Baroš rozhodl šlágr se Spartou, v sobotním duelu 27. kola fotbalové ligy v Mladé Boleslavi prožíval opačné pocity. Ostravský útočník totiž v prvním poločase zahodil pokutový kop, brankář Polaček mu ho chytil. I tak se ale Baník po bezbrankové remíze vydrápal ze sestupových příček, kde byl přikovaný od 16. kola.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Milan Baroš z Baníku nedal v Mladé Boleslavi penaltu...

Článek
Fotogalerie

Vzhledem k velké důležitosti zápasu se hrálo v obrovském tempu za maximálního nasazení. A pěkně od podlahy. V soubojích se jiskřilo, přes únosnou mez ale hráči nezašli. Po opatrném začátku zahrozili v 10. minutě hosté. Po rohu to zkoušel patičkou Poznar, Polačka ale nepřekvapil. Vzápětí po úniku Hrubého pálil z hranice šestnáctky Azevedo, trefil ovšem obránce. Domácí se připomněli poprvé až v 16. minutě, za to pořádně. Konaté vnikl po pravé straně do velkého vápna, předložil na zadní tyč Marešovi. Ten však v obrovské šanci nastřelil výtečného Laštůvku.

Do přestávky se mohl gólově prosadit boleslavský Valenta, v hodně zajímavé pozici ale vyslal jen slabou ránu. V 39. minutě měli Moravané obrovskou příležitost jít do vedení. Rada fauloval ve vlastní šestnáctce Šindeláře, sudí Příhoda odpískal pro Baník pokutový kop. K exekuci se postavil Baroš, gólman Polaček ale jeho směr jeho střely vystihl!

Ve druhém poločase se odehrával většinou minuty boj mezi vápny. Výjimkou byla šance Konatého, kterou zlikvidoval Laštůvka. V 77. minutě pak nebezpečně střílel z přímého kopu přes zeď Mareš. I tentokrát byl Laštůvka připravený. Důležitý zápas tak dospěl k bezbrankové remíze.

Fotbalová liga - 27. kolo:
FK Mladá Boleslav - Baník Ostrava 0:0
Rozhodčí: Příhoda - Moláček, Fimmel. ŽK: Valenta, Rada - Fillo, Fleišman, Hrubý, Procházka, Azevedo. Diváci: 4390.
Ml. Boleslav: Polaček - Pauschek, Chaluš, Takács, Křapka - Jánoš, Rada (59. Magera) - Konaté (72. Přikryl), Valenta, Mareš (82. Fabián) - Ladra. Trenér: Weber.
Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Šindelář, Procházka, Fleišman - Fillo, Hlinka, Hrubý, Azevedo (76. Granečný) - Poznar (68. Diop), Baroš (90. Azackij). Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: