Hlavní obsah

Olomouc - Bohemians 1905 1:1Hanáci ztratili body v boji o poháry

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Jemelka (vlastní) 0 : 1
82. Plšek 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Olomouce v 27. kole první ligy doma remizovali 1:1 s Bohemians 1905 a ztratili v boji o pohárové příčky. Pražané se ujali vedení díky vlastní brance Václava Jemelky, ale Sigmě se v závěru podařilo po zásahu Jakuba Plška zachránit alespoň bod.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radost hráčů Bohemians z gólu v Olomouci.

Článek
Fotogalerie

Zápas začal opatrně, ale ve 14. minutě Vaníček pronikl po pravé straně do vápna a jeho centr po zemi si srazil do vlastní branky Jemelka. Bohemians byli i nadále aktivnější a po půlhodině hry mohli přidat druhý gól, ale Tetteha s Haškem skvěle vychytal domácí gólman Buchta.

Dobrý zákrok poté předvedl na druhé straně i Fryšták, který si poradil s nebezpečnou hlavičkou Řezníčka. Před poločasem opět byli Bohemians blízko druhého gólu, ale Tetteh napálil míč do tyče.

Do druhého poločasu vstoupil domácí výběr náporem, ale jako první zahrozili Bohemians. V 61. minutě se do šance dostal Hašek, ale Buchta domácí podržel a střelu vyrazil na tyčku. Olomouc měla i nadále navrch, ale hru Sigmy dlouho srážely nepřesnosti.

Až v 80. minutě vystřelil Vepřek a Fryšták míč vytěsnil nad břevno. Dvě minuty nato už Olomouc vyrovnala, když se z přímého kopu prosadil Plšek. Domácí záložník skóroval ve třetím utkání po sobě. Sigma tak má na třetím místě dvoubodový náskok před Jabloncem a od páté Sparty, která už je mimo pohárové příčky, ji dělí tři body.

Fotbalová liga - 27. kolo:
Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:1)
Branka: 82. Plšek - 13. vlastní Jemelka. Rozhodčí: Ardeleanu - Hrabovský, Blažej. Bez karet. Diváci: 5206.
Olomouc: Buchta - Hála, Radakovič, Jemelka, Vepřek - Zahradníček (71. Yunis), Houska (59. Texl), Plšek, Kalvach, Falta (84. Moulis) - Řezníček. Trenér: Jílek.
Bohemians 1905: Fryšták - Dostál, Bederka, Hůlka, Švec - Záviška (69. Reiter), Jindřišek, Mašek (85. Kabajev), Hašek ml., Vaníček - Tetteh (74. Nečas). Trenér: Hašek st.

Reklama