Hlavní obsah

Rakousko - Slovensko 2:4Slováci se radují, na MS poprvé vyhráli. Pojistku přidali až při power play soupeře

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Lebler 1 : 0
5. Haščák 1 : 1
23. Jurčo 1 : 2
26. Jaroš 1 : 3
42. Schneider 2 : 3
60. Krištof 2 : 4
Záznam online reportáže

Kodaň

Hokejisté Slovenska porazili ve svém třetím zápase na mistrovství světa v Kodani Rakousko 4:2 a udrželi se ve hře o postup do čtvrtfinále. Aktuálně mají v tabulce skupiny A čtyři body, Rakušané dosud získali jen jeden bod.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Michal Krištof ze Slovenska (vpravo) se raduje ze čtvrtého gólu. Vlevo je zklamaný Stefan Ulmer z Rakouska.

Článek

V brance Slovenska se poprvé na turnaji objevil Rybár a zápas pro něj nezačal dobře. Již po 93 sekundách za jeho zády skončila střela Leblera, kterou nešťastně tečoval obránce Sekera.

Slováci se z nepříjemného momentu ale rychle oklepali a Haščák po rychlém protiútoku vyrovnal. Tým kanadského kouče Ramsayho si poté vytvořil převahu, gólově se však prosadil až ve 23. minutě krátce po návratu z trestné lavice po krásné Fehérváryho přihrávce Jurčo.

Před polovinou utkání zvýšil na 3:1 Jaroš, který využil menšího zaváhání brankáře Starkbauma. Rakušané, v jejichž sestavě byla poprvé i posila z NHL Raffl, si ale v závěru druhé třetiny vytvořili převahu a ve třetí části i snížili. Rybára překonal Schneider.

Přes zjevnou pasivitu nakonec Slováci výhru udrželi. Autorem poslední branky byl při rakouské power play Krištof, jehož střelu si za čáru srazil Zwerger.

Mistrovství světa v hokeji v Dánsku:
Skupina A (Kodaň):
Rakousko - Slovensko 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Lebler (Hofer), 42. Schneider (Raffl) - 5. Haščák (Hovorka, Ďaloga), 23. Jurčo (Nagy, Fehérváry), 26. Jaroš (Fehérváry), 60. Krištof. Rozhodčí: Iverson (Kan.), Sjöqvist - Malmqvist (oba Švéd.), Fluri (Švýc.). Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 6094.
Rakousko: Starkbaum - Schumnig, Unterweger, Ulmer, Viveiros, Schlacher, Heinrich, Peter, Altmann - Schneider, Hundertpfund, Ganahl - Hofer, Raffl, Lebler - Haudum, Komarek, Zwerger - Rauchenwald, Obrist, Spannring. Trenér: Roger Bader.
Slovensko: Rybár - Čajkovský, Sekera, Ďaloga, Graňák, Jaroš, Fehérváry, Jánošík, Grman - Jurčo, Krištof, Nagy - Bakoš, Hovorka, Haščák - Svitana, Buc, Bondra - Kudrna, Marcinko, Cingel. Trenér: Craig Ramsay.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články