Hlavní obsah

Francie - Rakousko 5:2Francouzi v přesilovkách zničili Rakušany, dva góly dal i Treille

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Hundertpfund 0 : 1
10. Fleury 1 : 1
14. Perret 2 : 1
32. Raffl 2 : 2
35. Fleury 3 : 2
38. Da Costa 4 : 2
42. Treille 5 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Francie porazili ve svém pátém zápase na mistrovství světa v Kodani Rakousko 5:2 a udrželi se ve skupině A hře o postup do čtvrtfinále. Francouzi vstřelili tři branky v početních výhodách, dvěma góly se na jejich výhře podíleli útočníci Damien Fleury a Sacha Treille, který působí v extraligových Pardubicích.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Francouzi Yohann Auvitu (18) a Damien Fleury a Michael Raffl z Rakouska.

Článek

Úvod utkání patřil rakouským hráčům, kteří se zásluhou Hundertpfunda dostali do vedení a měli i další šance. Podruhé však Hardyho v brance Francie nepřekonali a následně toho litovali. V polovině první třetiny totiž pohotově dorážející Fleury vyrovnal a ve 14. minutě Treille v přesilové hře zajistil favoritovi vedení.

V početní výhodě se poté prosadili i Rakušané, vyloučení Teddyho da Costy využil Raffl. Následně se však na trestné lavici sešli Obrist s Peterem a Francie opět vedla. Mezi střelce se podruhé zapsal Fleury. Ještě ve druhé třetině navíc překonal Starkbauma Teddy da Costa a odčinil své předešlé vyloučení.

Poslední slovo měl v další početní výhodě Treille. Rakušané sice soupeře ve třetí třetině výrazně přestříleli, Hardyho však nepřekonali ani z jednoho z 19 pokusů. Francie má nyní na kontě šest bodů a Rakousko jen jeden. Nováček elitní divize bude zřejmě v sobotu bojovat s Běloruskem o udržení, oba týmy však ještě hrají s českou reprezentací.

Mistrovství světa v hokeji v Dánsku:
Skupina A (Kodaň):
Francie - Rakousko 5:2 (2:1, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Fleury (S. Da Costa, Rech), 14. Treille (Texier, Hecquefeuille), 35. Fleury (Auvitu, S. Da Costa), 38. T. Da Costa (Texier, Gallet), 42. Treille (Texier, Hecquefeuille) - 4. Hundertpfund (Heinrich, Schumnig), 32. Raffl (Hofer, Heinrich). Rozhodčí: Jeřábek (ČR), Reneau - Oliver (oba USA), Otmachov (Rus.). Vyloučení: 6:7. Využití: 3:1. Diváci: 5780.
Francie: Hardy - Manavian, Auvitu, Hecquefeuille, Chakiachvili, Janil, Gallet, Raux - Fleury, S. Da Costa, Rech - T. Da Costa, Texier, Treille - Claireaux, Guttig, Lamperier - Perret, Ritz, Leclerc - Douay. Trenér: Dave Henderson.
Rakousko: Starkbaum - Ulmer, Unterweger, Schumnig, Heinrich, Schlacher, Viveiros, Altmann, Peter - Ganahl, Hundertpfund, Lebler - Hofer, Komarek, Raffl - Schneider, Haudum, Zwerger - Rauchenwald, Obrist, Spannring. Trenér: Roger Bader.

Reklama

Související témata: