Hlavní obsah

Dánsko - Korea 3:1Dánové se trápili s Koreou, ale po výhře se znovu posunuli mezi postupovou čtveřici

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Nielsen 1 : 0
25. Kim Ki-song 1 : 1
33. Jensen 2 : 1
57. Hardt 3 : 1
Záznam online reportáže

Herning

Hokejisté Dánska porazili na mistrovství světa Koreu po boji 3:1 a ve skupině B v Herningu si připsali čtvrtou výhru ze šesti utkání. Domácí hráči se protrápili k důležitým bodům díky vítěznému gólu útočníka Jespera Jensena ze 33. minuty. Posunuli se tak znovu mezi postupovou čtveřici.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Dán Mikkel Boedker bojuje s přesilou korejských hráčů.

Článek

Pokud Lotyšsko nezaskočí Kanadu a vyjde z utkání naprázdno, Dánům bude k postupu mezi nejlepší osmičku stačit ve vzájemném úterním souboji jakýkoliv bodový zisk. Korejci jsou dál bez bodu, jestliže však Norsko neuhraje v neděli ani bod s Američany, půjde asijský tým do pondělního duelu proti nim stále ještě s nadějí na odvrácení sestupu hned po premiéře mezi elitou. Musel by ale Seveřany zdolat v základní hrací době, neboť Norsko má tři body.

Dánové byli podle očekávání herně i střelecky aktivnější, ale Korejci rychle vybruslili potupný debakl 1:13 s USA z pátečního večera a statečně vzdorovali. Dokonce jim patřila i největší možnost úvodní dvacetiminutovky, při níž trefil An Čin-hi v sedmé minutě tyč za bezmocným Andersenem.

I v dalším průběhu se naplno ukazovalo, že dánský tým spoléhá při střílení gólů především na přesilovky. Při hře pět na pět dali Dánové do dnešního utkání pouze dva góly, další přidal Frans Nielsen ve 23. minutě jen tři vteřiny po skončení trestu Korejců. Jen o 83 sekund později Kim Ki-song vyrovnal a postaral o čtvrtou trefu Korejců na turnaji. Uklidnění do domácích řad vnesl Jesper Jensen ve 33. minutě, kdy ho pěkně od postranního hrazení našel Bjorkstrand.

Výhru zpečetil v 57. minutě přesnou tečí Hardt, kterého při přesilovce oslovil dokonalou příhrou Frans Nielsen. Korejci to v závěru zkusili s dlouhou hrou bez gólmana, ale porážku už neodvrátili.

Mistrovství světa v hokeji v Dánsku:
Dánsko - Korea 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 23. F. Nielsen (D. Nielsen), 33. J. Jensen (Bjorkstrand), 57. Hardt (F. Nielsen, J. B. Jensen) - 25. Kim Ki-song (Kim Sang-uk). Rozhodčí: Sjöqvist (Švéd.), Gouin - McCrank (oba Kan.), Lazarev (Rus.). Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 10 591.
Dánsko: Andersen - O. Lauridsen, J. B. Jensen, Lassen, Larsen, D. Nielsen, N. B. Jensen, Kristensen - Boedker, F. Nielsen, Bjorkstrand - Storm, Regin, Hardt - N. Jensen, J. Jensen, Hansen - Madsen, Jakobsen, Russell. Trenér: Jan Karlsson.
Korea: Dalton - Young, Kim Won-čon, Regan, I Ton-ko, So Jong-čon, Plante, O Hjon-ho, Song Hjong-Čchol - Kim Sang-uk, Kim Ki-song, I Čong-hjon - Radunske, An Čin-hi, Swift - Šin Sang-hun, Pak U-sang, Kim Won-čong - Šin Sang-u, I Jong-čon. Trenér: Pek Či-son.

Reklama

Související témata: