Hlavní obsah

Rusko - Švýcarsko 4:3Rusové udolali Švýcarsko, které poprvé nebodovalo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Kaprizov 1 : 0
27. Untersander 1 : 1
28. Dadonov 2 : 1
40. Nestěrov 3 : 1
52. Andrighetto 3 : 2
57. Grigorenko 4 : 2
59. Haas 4 : 3
Záznam online reportáže

Kodaň

Ruští hokejisté porazili v pátém zápase na mistrovství světa v Kodani Švýcarsko 4:3 a připsali si čtvrtou výhru. Olympijští vítězové z Pchjongčchangu bodovali ve všech duelech, v prodloužení nestačili jen na českou reprezentaci. Švýcaři vyšli poprvé naprázdno.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Ruský útočník Kirill Kaprizov (vpravo) v utkání se Švýcarskem.

Článek

V sestavě sborné se poprvé na turnaji objevil útočník Gusev a dal o sobě vědět ve 3. minutě, kdy trefil tyč. Branková konstrukce zachránila gólmana Berru v první třetině ještě dvakrát.

Bezbrankový stav se ale změnil až ve druhé části, kdy Gusev s Dacjukem připravili gól pro Kaprizova. Švýcaři však rychle srovnali krok. Vyloučení Bereglazova potrestal Untersander.

Za nerozhodného stavu se však hrálo jen 72 sekund, než vrátil Rusku vedení Dadonov. Následně byl blízko gólu Gusev, ale neuspěl stejně jako Haas a Meier na druhé straně.

V závěru druhé třetiny dostali Rusové výhodu přesilové hry pět na tři a rychle ji využili. Tři sekundy před odchodem do kabin jejich vedení navýšil obránce Něstěrov.

Švýcaři však nerezignovali a podařilo se jim snížit. Chybu v ruské rozehrávce potrestal Andrighetto. Košečkin ještě dokázal vyrazit Meierovu střelu, na dorážku však již nedosáhl.

Rusko dokázalo zásluhou Grigorenka získat dvoubrankové vedení zpět, ale přesto byl závěr zápasu dramatický. Švýcaři umocnili přesilovku odvoláním brankáře a Haas v čase 58:12 opět snížil. V pokračující power play trefil Corvi tyč, vyrovnat se však Švýcarsku nepodařilo.

Mistrovství světa v hokeji v Dánsku:
Rusko - Švýcarsko 4:3 (0:0, 3:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 23. Kaprizov (Dacjuk, Gusev), 28. Dadonov (Anisimov), 40. Něstěrov (Gusev, Dacjuk), 57. Grigorenko (Anisimov, Gavrikov) - 27. Untersander (Kukan, Corvi), 52. Andrighetto (Meier, Vermin), 59. Haas (Andrighetto, Niederreiter). Rozhodčí: Kubuš (SR), Schukies (Něm.) - Davis (USA), Kilian (Nor.). Vyloučení: 4:4. Využití: 1:2. Diváci: 12 366.
Rusko: Košečkin - Gavrikov, Kiselevič, Něstěrov, Zajcev, Jakovlev, Bereglazov, Trjamkin - Dadonov, Andronov, Mamin - Gusev, Dacjuk, Kaprizov - Bučněvič, Anisimov, Grigorenko - Šalunov, Kablukov, Barabanov - Michejev. Trenér: Ilja Vorobjov.
Švýcarsko: Berra - Diaz, Müller, Untersander, Kukan, Fora, Frick, Genazzi - Scherwey, Haas, Rod - Niederreiter, Corvi, Moser - Andrighetto, Vermin, Meier - Baltisberger, Schäppi, Hofmann - Riat. Trenér: Patrick Fischer.

Reklama

Související témata: