Hlavní obsah

Korea - Norsko 0:3Korea podlehla Norsku, na MS nebodovala a sestoupila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Lindström 0 : 1
47. Olsen 0 : 2
51. Holös 0 : 3
Záznam online reportáže

Herning

Hokejisté Koreje při premiéře mezi elitou neuhráli na mistrovství světa v Dánsku ani bod a po porážce s Norskem 0:3 v přímém souboji o udržení sestoupili.

Foto: David W Cerny, Reuters

Norská radost po první brance do sítě Korey.

Článek

Norové naopak díky druhému úspěchu na turnaji zůstávají v nejvyšším patře mezinárodního hokeje nepřetržitě od roku 2006. Vítězný gól dal v přesilovce ve 14. minutě Tobias Lindström, jistotu pak dali Seveřanům ve třetí třetině Thomas Valkvae Olsen a další trefou v početní výhodě Jonas Holös. Čisté konto vychytal díky 17 úspěšným zákrokům Lars Haugen.

Možná nejdůležitější moment rozhodujícího souboje se odehrál hned v první minutě. Krátce po vyloučení Mathise Olimba, jenž se provinil proti pravidlům už 40 vteřin od úvodního vhazování, dostali Korejci puk za Haugenova záda. Norská střídačka ale sáhla k trenérské výzvě a sudí po přezkoumání situace na videu rozhodli, že Pak U-sang si před norským gólmanem počínal nedovoleně.

Technický přestupek v podobě špatného střídání pak přiblížil Koreu sestupu v polovině 14. minuty. Při hře pěti proti čtyřem dostal hodně času k ráznému nápřahu na kruhu pro vhazování Lindström a propálil korejského brankáře Daltona. Korejci se sice snažili, bojovali, ale v útoku se neprosadili.

I proto Norové vcelku s přehledem hájili těsné vedení až do třetí části, do níž navíc nastupovali s vědomím toho, že si mohou dovolit i luxus v podobě inkasovaného gólu, a přesto se zachrání. Valkvae Olsen však místo toho v 47. minutě zvýšil a další trefou v početní výhodě završil výsledek od modré čáry Jonas Holös.

Mistrovství světa v hokeji v Dánsku:
Skupina B (Herning):
Korea - Norsko 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 14. Lindström (M. Olimb, Espeland), 47. Valkvae Olsen (Bastiansen, Espeland), 51. Holös (K. A. Olimb, S. Thoresen). Rozhodčí: Kaukokari (Fin.), Iverson - McCrank (oba Kan.), Goljak (Běl.). Vyloučení: 6:1. Využití: 0:2. Diváci: 3330.
Korea: Dalton - Young, Kim Won-čon, Regan, I Ton-ko, So Jong-čon, Plante, O Hjon-ho - Kim Sang-uk, Kim Ki-song, I Čong-hjon - Radunske, Čo Min-ho, Swift - An Čin-hi, Pak U-sang, Pak Čin-kjo - Šin Sang-hun, I Jong-čon, Kim Won-čong - Šin Sang-u. Trenér: Pek Či-son.
Norsko: Haugen - Holös, Bonsaksen, Johannesen, Bull, Sörvik, Espeland - K. A. Olimb, M. Olimb, Lindström - Valkvae Olsen, Bastiansen, Salsten - S. Thoresen, K. Forsberg, Trettenes - Kristiansen, Roest, Röymark. Trenér: Petter Thoresen.

Reklama

Související témata: