Hlavní obsah

Kanada - Německo 3:0Kanada si zajistila třetí místo ve skupině

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Schenn 1 : 0
29. Nugent-Hopkins 2 : 0
50. Jost 3 : 0
Záznam online reportáže

Herning

Hokejisté Kanady uzavřeli na mistrovství světa své vystoupení ve skupině B v Herningu výhrou 3:0 nad Německem. Zajistili si třetí místo a ve čtvrtfinále je čeká poražený z večerního zápasu Rusko - Švédsko. Po dvou bodech si připsali útočníci Ryan Nugent-Hopkins za gól a asistenci a Connor McDavid díky dvěma nahrávkám. Brankáři Darcymu Kuemperovi stačilo na čisté konto 12 zákroků.

Foto: David W Cerny, Reuters

Kanaďan Brayden Schenn se raduje z gólu proti Německu.

Článek

Duel Kanady s Německem už rozhodoval pouze o jediné věci. Zatímco stříbrní medailisté z únorové olympiády byli již před jeho začátkem ze hry o play off venku, Kanada měla jistotu, že si vyřazovací boje zahraje. Jen nebylo jasné, zda do nich půjde ze třetí, či čtvrté příčky.

Zámořský tým se prosadil po pouhých 20 vteřinách od úvodního buly. Schenn dostal na kruh nabito od Nugenta-Hopkinse, pro něhož vybojoval puk McDavid a bez přípravy prostřelil Treutlea. V desáté minutě mohl vyrovnat Kahun, jenže pozorný Kuemper jeho šanci zmařil.

Souhra dvou kanadských hvězd zafungovala znovu ve 28. minutě, kdy kapitán McDavid přenechal kotouč rozjetému parťákovi a Nugent-Hopkins z kruhu střelou přes obránce zvýšil na 2:0. Němci sice ve druhé třetině vyslali sedm ze svých 12 střeleckých pokusů, Kuemper si ale se všemi poradil.

Na začátku třetí části Němci neuspěli v jedné ze dvou přesilovek, které v utkání měli. Místo toho v 50. minutě pečetil výhru Kanady Jost, jenž se štěstím procedil kotouč za Treutleho záda.

Mistrovství světa v hokeji v Dánsku:
Skupina B (Herning):
Kanada - Německo 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. B. Schenn (Nugent-Hopkins, McDavid), 29. Nugent-Hopkins (McDavid, Ekblad), 50. Jost (Edmundson, Eberle). Rozhodčí: Reneau (USA), Gofman - Lazarev (oba Rus.), Fluri (Švýc.). Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 6200.
Kanada: Kuemper - Vlasic, Parayko, Ekblad, Edmundson, R. Murray, Pulock, Nurse - Dubois, R. O'Reilly, Schwartz - Nugent-Hopkins, McDavid, B. Schenn - Jost, Horvat, Eberle - Barzal, Turris, Pageau - Beauvillier. Trenér: Bill Peters.
Německo: Treutle - Y. Seidenberg, M. Müller, Holzer, D. Seidenberg, Krupp, J. Müller, Mebus - Kahun, Draisaitl, Ehliz - Plachta, Hager, Eisenschmid - Michaelis, Tiffels, Noebels - Krämmer, Pietta, Uvira - Höfflin. Trenér: Marco Sturm.

Reklama

Související témata: