Hlavní obsah

Dukla - Plzeň 1:5Krmenčík odmítl ostudu hattrickem, Viktorka Duklu rozstřílela

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Krmenčík 0 : 1
14. Krmenčík 0 : 2
30. Čermák 0 : 3
37. Preisler 1 : 3
59. Krmenčík 1 : 4
66. Štursa 1 : 5
Záznam online reportáže

V utkání na Julisce šlo v podstatě o jediné, jestli mistrovská Plzeň nezopakuje dva roky starou ostudu z Edenu, kde už jako čerstvý mistr dostala pět gólů. Nic takového se nestalo. Za půl hodiny vedla Viktoria 3:0, když první dvě branky vstřelil Michael Krmenčík. Nejlepší kanonýr ligy završil po změně stran svůj první ligový hattrick a výrazně se podepsal pod debakl Dukly. Zajímavostí zápasu bylo, že v obou brankách nastoupily dvojky a oba gólmani se jmenují Hruška. Domácí Matúš, plzeňský Aleš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gólová radost Michaela Krmenčíka.

Článek

Plzeň na domácí doslova vletěla. Už ve 3. minutě po ztrátě míče kousek od půlící čáry vyrazil dopředu Krmenčík, přihrávkou hledal lépe postaveného Kopice, tomu ale střela nevyšla, takže Krmenčík po zemi zakončil sám. O chvíli později hledal Krmenčík opět Kopice, ale tomu byla branka malá. Ještě v první čtvrthodině našel Krmenčíka Havel a plzeňský kanonýr se střelou po zemi opět nemýlil.

Dukla byla bídná a jedinou slibnou akci v první půlhodině zkazil Bezpalec, který netrefil míč. A tak první půlhodinu završila třetím gólem Viktoria, když Čermák přízemní střelou potřetí překonal domácí dvojku mezi tyčemi Matúše Hrušku.

Třígólové vedení hosty uspokojilo a ke slovu se dostali i domácí. Néstor ale parádní střelou trefil tyč, míč se k němu vrátil ale na následný centr nikdo nedosáhl. O chvíli později centroval Miloševič a Preisler ve skluzu nedal plzeňské dvojce Aleši Hruškovi šanci. Už v nastavení Doumbia propasíroval míč mezi plzeňskými zadáky na Tetoura, ale ten tutovku neproměnil.

Druhou půli začala lépe Dukla, ale Miloševičovu ránu vyrazil plzeňský Hruška. Po necelé hodině prolétl s míčem kolem obránců Dukly Kopic, zpětnou přihrávkou našel Krmenčíka, který uklidil balón tam kam patří - do sítě a dovršil tak svůj první ligový hattrick. Zkáza Dukly však pokračovala, pátým gólem dal zápasu podobu debaklu sedmnáctiletý Štursa.

Závěr zápasu už se dohrával v poklidu. Chorý sice mohl přidat šestý gól, ale trefil jen koleno brankáře. Dukla se sice snažila o zkorigování výsledku, ale marně. Mistrovská Viktoria si už výsledek pohlídala a naopak byla z brejku nebezpečnější.

Dukla Praha - Viktoria Plzeň 1:5 (1:3)
Branky: 37. Preisler - 3., 14. a 59. Krmenčík, 30. Čermák, 66. Štursa. Rozhodčí: Dubravský - Myška, Dresler. ŽK: Hejda (Plzeň). Diváci: 2841.
Dukla: M. Hruška - Miloševič, Podaný, Bezpalec, Preisler - Douděra (81. Bilovský), Hanousek, Tetour - Holík, Holenda (46. Djuranovič), Néstor (39. Doumbia). Trenér: Hynek.
Plzeň: A. Hruška - Havel, Hejda, Hubník (46. Živulič), Kovařík - Hořava, Hrošovský - Petržela (62. Štursa), Čermák, Kopic - Krmenčík (73. Chorý). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: