Hlavní obsah

Jihlava - Karviná 0:2Jihlava po domácí prohře s Karvinou sestupuje z první ligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
66. Kalabiška 0 : 1
94. Wágner (penalta) 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Jihlavy jsou po Brnu druhým sestupujícím týmem. V posledním 30. kole prohráli v záchranářském duelu s Karvinou 0:2 a po šesti sezonách prvoligovou scénu opouští. Výhru zajistili Karviná střídající Jan Kalabiška a v nastavení přidal druhý gól z penalty Tomáš Wágner. Jihlava z posledních pěti zápasů ani jeden nevyhrála. Karvinou vedl Lubomír Vlk, který v trenérské roli teprve ve čtvrtek nahradil Josefa Muchu.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Kamso Mara z Jihlavy a Tomáš Wágner z Karviné.

Článek

Jihlava vsadila na opatrný fotbal, který provázela i nervozita doplněná nepřesnostmi při zakládání akcí. Naopak Karviná, které dávala naději na záchranu jedině výhra, působila od úvodních minut aktivním dojmem. Z územní převahy si po chybách v defenzivě soupeře vypracovala i střelecké příležitosti.

Nejvíce problémů měli jihlavští stopeři s důrazným Wágnerem, kterému v zakončení chyběla přesnost. Jeho pokusy buď mířily mimo tyče nebo přímo do náruče brankáře Rakovana. Největší šanci na otevření skóre měl ve 24. minutě Budínský, jehož střela z trestného kopu se odrazila od tyče.

Z herního útlumu se Vysočina probrala až v závěru poločasu. Nejprve po Fulnekově centru Ljovinovu slabou ránu brankář Berkovec chytil a vzápětí se dostal za karvinské obránce nejlepší střelec Jihlavy Ikaunieks, jehož tvrdá rána mířila jen do boční tyče. Na druhé straně Čoličovu dělovku Rakovan vyrazil.

Po změně stran pokračovala Karviná v ofenzivní hře. Ve 49. minutě Eismann z trestného kopu přestřelil branku. Jihlava spoléhala pouze na protiútoky, v 54. minutě Ikaunieks přehodil brankáře Berkovce, jeho lobu však chyběla přesnost.

Po hodině hry se v karvinské sestavě objevil místo Štěpanovského Kalabiška, který výrazně oživil hru. Po pěti minutách pobytu na trávníku založil útočnou akci, kterou sám stačil po centru z levé strany zakončit brankou. V 72. minutě našel Kalabiška přihrávkou za obránce nabíhajícího Letiče, jenž ve vyložené šanci netrefil branku.

Jihlava v závěru vsadila na zoufalý nápor, který jí už ale vyrovnání nepřinesl. Naopak v nastavení po faulu Ljovina přidal druhý gól z penalty Wágner. Po extralize hokeje tak Jihlava opustila i první fotbalovou ligu.

Vysočina Jihlava - MFK Karviná 0:2 (0:0)
Branky: 66. Kalabiška, 90.+3 Wágner z pen. Rozhodčí: Příhoda - Paták, Arnošt. ŽK: Schumacher, Ljovin, Štěpánek - Čolič. ČK: 90.+3 Ljovin. Diváci: 3453.
Jihlava: Rakovan - Tlustý (77. Klíma), Štěpánek, Buchta, Schumacher (86. Opluštil) - Mara, Ljovin - Fulnek, Dvořák, Zoubele (54. Keresteš) - Ikaunieks. Trenér: Svědík.
Karviná: Berkovec - Čolič, Dreksa, Janečka, Eismann - Panák, Šisler (24. Weber) - Štepanovský (61. Kalabiška), Budínský (84. Štěrba), Letič - Wágner. Trenér: Vlk.

Reklama

Související témata: