Hlavní obsah

Zlín - Liberec 3:1Beauguel hattrickem vystřelil Zlínu výhru nad Libercem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Beauguel 1 : 0
50. Beauguel 2 : 0
70. Ševčík 2 : 1
84. Beauguel 3 : 1
Záznam online reportáže

Zlín

Fotbalisté Zlína na závěr sezony první ligy porazili doma Liberec 3:1 a ukončili tak své čekání na domácí výhru v jarních částech třech posledních sezon trvající 19 zápasů. Hattrickem se o to zasloužil francouzský útočník Jean-David Beauguel, který se v lize trefil poprvé od loňského dubna. Liberci, za který snižoval Petr Ševčík, se nepovedla rozlučka s trenérem Davidem Holoubkem, který na jeho lavičce končí.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Zlín od svého návratu do ligy se na jaře vždy trápil a doma na Letné dokonce stále čekal na výhru, když zde bral tři body vždy jen v průběhu podzimu. Proti Liberci však tuto svou černou sérii konečně prolomil. A to zásluhou nečekaného hrdiny.

Beauguel dosud prožíval spíše utrápenou sezonu, ale tentokráte se už po 13 minutách gólově prosadil. Ekpai odcentroval a Beauguel v ne úplně snadné pozici hlavičkoval přesně k tyči. Ekpai s Beauguelem nadále zaměstnávali obranu Liberce. Za hosty pak zahrozil v první půli jen Wiesner, jeho hlavička ale šla nad.

V 51. minutě si na vlastní polovině hřiště Beauguel tělem odstavil soupeře a vydal se na dlouhý sprint v přečíslení dva na jednoho, který sám zakončil a zvýšil na 2:0. Alespoň snížit mohl Breite, který dostal přihrávku do šestnáctky, jenže Dostálovu branku přestřelil. O něco nebezpečněji už si počínal Pilař, jenže střelu umístil přímo do míst, kde stál připravený zlínský brankář.

V 71. minutě už se Liberečtí dočkali. Ač se domácí domáhali ofsajdu, tak se za jejich obranu odrazil míč přímo na Ševčíka, který dokázal překonat vybíhajícího Dostála.

Kontaktní branka Liberec osvěžila a najednou se museli pozorně bránit Zlínští, aby udrželi jednobrankový náskok. Jenže obrana domácím fungovala a když už se hostům podařilo něco vymyslet, jejich počínání zastavil ofsajd. A v 83. minutě přišlo uklidnění, Beauguel přidal třetí branku.

Fastav Zlín - Slovan Liberec 3:1 (1:0)
Branky: 13., 51. a 84. Beauguel - 71. Ševčík. Rozhodčí: Mikyska - Flimmel, Horák. ŽK: Gajič, Ekpai, Matejov - Coufal. Diváci: 3654.
Zlín: Dostál - Matejov, Bijimine, Gajič, Bartošák - Ekpai (89. Bačo), Hnaníček, Traoré, Džafič - Železník (76. Vukadinovič) - Beauguel (85. Votava). Trenér: Petržela.
Liberec: Nguyen - Coufal, Vukliševič, Kačaraba, Mikula - Wiesner, Havelka (70. Oscar), Bosančič (46. Ševčík), Pilař - Breite - Bartl (64. Da Silva). Trenér: Holoubek.

Reklama

Související témata: