Hlavní obsah

Portugalsko - Španělsko 3:3Divoké pyrenejské derby nemá vítěze. V hlavní roli zářil CR7

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Ronaldo (penalta) 1 : 0
25. Costa 1 : 1
44. Ronaldo 2 : 1
55. Costa 2 : 2
58. Nacho 2 : 3
88. Ronaldo 3 : 3
Záznam online reportáže

Soči
Aktualizováno

Fotbalisté Portugalska na úvod mistrovství světa ve strhujícím šlágru remizovali se Španělskem 3:3 díky hattricku Cristiana Ronalda. Hvězdný kapitán zajistil evropským šampionům bod až v 88. minutě z přímého kopu. Dva góly v Soči vstřelil útočník Diego Costa, jednou se trefil jeho defenzivní spoluhráč Nacho.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Portugalský mág Cristiano Ronaldo už nastřílel na MS hattrick. Portugalsku vystřelil remízu 3:3 se Španělskem.

Článek
Fotogalerie

Vítězná premiéra tak nevyšla španělskému trenérovi Fernandu Hierrovi, který teprve ve středu nahradil Julena Lopeteguiho. Toho vedení svazu odvolalo kvůli tomu, že se ještě před startem šampionátu dohodl na působení v Realu Madrid.

Skupinu B po úvodním kole vede Írán, který vstoupil do turnaje výhrou 1:0 nad Marokem. Druhé zápasy jsou na programu ve středu, kdy Portugalci narazí na Maroko a Španělé změří síly s Íránem.

Úvod dokonale vyšel portugalskému týmu. Ronalda v pokutovém území fauloval spoluhráč z Realu Madrid Nacho a rozhodčí Rocchi nařídil penaltu, kterou třiatřicetiletý kanonýr ve čtvrté minutě bezpečně proměnil.

Španělé přečkali několik soupeřových brejků a ve 24. minutě vyrovnali. Costa si pohrál s obránci a zakončil přesnou střelou. Rocchi ještě situaci konzultoval s videorozhodčím, protože Costa udeřil loktem obránce Pepeho, ale italský sudí nakonec gól uznal.

Hráči "La Roja" poté získali převahu a brzy mohli přidat druhý zásah, Isco však tvrdou ránou napálil jen břevno. Po rychlé akci zase Iniesta těsně minul portugalskou branku. Konec prvního poločasu tak opět patřil Ronaldovi, jehož střelu z hranice šestnáctky chybující brankář De Gea mezi rukavicemi propustil do sítě.

Do druhého dějství zase vstoupili lépe mnohem lépe Španělé. Busquets po standardní situaci vrátil míč hlavou před branku a volný Costa v 55. minutě zblízka vyrovnal. Už za tři minuty otočil skóre bek Nacho krásnou střelou halfvolejem, kdy se míč ještě od obou tyčí odrazil do sítě.

Za dvacet minut mohl Costa zkompletovat hattrick, ale v šestnáctce tentokrát minul. Portugalci se dlouho k ničemu nedostali, těsně před koncem si ale Ronaldo vybojoval přímý kop a precizně ho proměnil. Španělé závěrečný tlak soupeře přečkali a prodloužili sérii bez porážky na 21 zápasů.

Mistrovství světa ve fotbale - základní skupina B:
Portugalsko - Španělsko 3:3 (2:1)
Branky: 4. z pen., 44. a 88. Ronaldo - 24. a 55. Diego Costa, 58. Nacho. Rozhodčí: Rocchi - Di Liberatore, Tonolini (všichni It.) - Irrati (video, It.). ŽK: B. Fernandes - Busquets. Diváci: 43 866.
Portugalsko: Patrício - Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro - W. Carvalho, Moutinho - Bernardo Silva (69. Quaresma), Guedes (80. André Silva), B. Fernandes (68. Mário) - Ronaldo. Trenér: Santos.
Španělsko: De Gea - Nacho, Piqué, Ramos, Alba - Busquets, Koke - David Silva (86. Vázquez), Isco, Iniesta (70. Thiago) - Diego Costa (77. Aspas). Trenér: Hierro.

Reklama

Související témata: