Hlavní obsah

Polsko - Senegal 1:2Vlastní gól a hrubka defenzivy, Polsko na úvod MS nečekaně prohrálo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Cionek (vlastní) 0 : 1
60. Niang 0 : 2
86. Krychowiak 1 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Polska vstoupili do mistrovství světa v Rusku nečekanou porážkou 1:2 se Senegalem. Africký celek v Moskvě za vítězstvím nasměroval v prvním poločase vlastní gól stopera Thiaga Cionka, po přestávce přidal po kuriózní situaci druhou branku Mbaye Niang. Poláci stihli v závěru už jen snížit zásluhou Grzegorze Krychowiaka.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Senegalští fotbalisté slaví, Polák Thiago Cionek usměrnil v utkání MS míč do vlastní sítě.

Článek
Fotogalerie

První poločas byl z obou stran nevýrazný. Poláci vůbec nepřipomínali favorita skupiny a vidět nebyl ani nejlepší střelec evropské části kvalifikace Lewandowski. Senegal také nepředvedl oslnivý výkon, přesto šel do vedení. Niang v souboji přetlačil Piszczeka, míč se poté dostal přes Maného ke Gueyemu a jeho střelu do protipohybu brankáře srazil stoper Cionek.

Do druhé půle sice vstoupili Poláci nebezpečným přímým kopem Lewandowského, ale prosadil se opět soupeř a bílo-červení cítili křivdu. Čtvrtý rozhodčí totiž po ošetřování pustil na hřiště Nianga zrovna ve chvíli, kdy Poláci zahráli malou domů, stoper Bednarek se navíc nedohodl s brankářem Szczesny a senegalský útočník zakončoval do prázdné branky.

Polsko sice mělo po přestávce více ze hry, ale do šancí se dlouho dostat nedokázalo - až v 70. minutě mířil těsně vedle Milik. Čtyři minuty před koncem sice snížil Krychowiak, který hlavičkoval po přímém kopu Grosického, ale na víc se už výběr trenéra Adama Nawalky nezmohl a utrpěl teprve druhou prohru v posledních 19 soutěžních zápasech.

Senegal vyhrál jako první z afrických účastníků MS v Rusku a protáhl svou sérii neporazitelnosti na 20 soutěžních zápasů. Ve druhém utkání skupiny H nastoupí proti Japonsku, Polsko čeká Kolumbie.

Mistrovství světa ve fotbale - skupina H:
Polsko - Senegal 1:2 (0:1)
Branky: 86. Krychowiak - 38. vlastní Cionek, 60. Niang. Rozhodčí: Šukrallá - Tulefát (oba Bahrajn), Marrí (Katar) - Dias (video, Portug.). ŽK: Krychowiak - Sané, Gueye. Diváci: 44 190.
Polsko: Szczesny - Piszczek (83. Bereszyňski), Cionek, Pazdan, Rybus - Blaszczykowski (46. Bednarek), Krychowiak, Milik (73. Kownacki), Zieliňski, Grosicki - Lewandowski. Trenér: Nawalka.
Senegal: K. N'Diaye - Wague, Koulibaly, Sabaly, Sané - Gueye, A. N'Diaye (87. Kouyaté), La Sarr, Niang (75. Konaté) - Mané, Diouf (62. N'Doye). Trenér: Cissé.

Reklama

Související témata: