Hlavní obsah

TEST: Vlněné tričko Kari Traa Ulla – poctivé merino, které nezklame

Praha

První listopadové mrazíky udeřily a vám se nechce přesouvat do zapoceného prostředí fitcenter? I v případě, že zrovna nepatříte mezi ultramaratonkyně, zapomeňte na monotónnost běžeckého pásu, a naopak se nenechte odradit zmrzlou půdou ani prvním letošním sněhem. K pohodlnému, a hlavně přirozenému běhu vám bude stačit jen vytrvalost a ta správná výbava, o jejíž základní vrstvě dnes bude řeč.

Foto: Sport.cz

Vlněné tričko Kari Traa Ulla

Článek

Tričko od Kari Traa jsem si vybrala na testování už před několika týdny, ale jeho výhody mohu pořádně posoudit až nyní, kdy se ranní teploty pohybují kolem nuly. Tento sportovní kousek je totiž do zimy jako dělaný. Jedná se o základní či v případě extrémně nízkých teplot střední vrstvu, na kterou si stačí obléci bundu a můžete vyrazit, nebo tedy spíše vyběhnout.

Hlavní výhodou trička je nízká gramáž. Na rozdíl od konkurenčních trik, která jsou zpravidla silnější, je totiž to od Kari Traa poměrně slabé, a proto se v něm člověk při pohybu nepřehřívá a zároveň je pořád v pohodlí a v teple.

Foto: Sport.cz

Vlněné tričko Kari Traa Ulla - vlna funkčnější než funkční.

Velkým benefitem je také střih, který tělo příjemně obepíná, ale zároveň nikde neškrtí a umožňuje tak příjemný pocit z pohybu. Ve větší zimě si navíc pod něj můžete obléci nátělník nebo jiný druh základní vrstvy, která odvede pot a tričko tak bude plnit izolační úlohu.

Co se týče samotného designu, proužky asi nelze nikdy nic zkazit. Vyhovovaly mi i růžové kontrastní švy, jenž slouží i jako mírná opora, která drží tričko tam, kde má, a při běhu se nikam neposouvá. Vysoký límeček je věc, která sice některým běžcům může vadit, ale já díky němu mohla nechat nákrčník doma, a přesto jsem druhý den nelehla se zvýšenou teplotou a nateklými uzlinami, jak je u mě neblahým zvykem. Líbí se mi i zip, díky kterému se tričko lépe obléká a přetahuje přes hlavu. Cením si i všitého chrániče na zip, který zajistí, že se vám do něj nepřimotají vlasy.

PLUSY
přírodní funkční materiál
pěkný design
vysoký límec s delším zipem a chráničem
MINUSY
vyšší pořizovací náklady
CENA
2299 korun

Tričko je vyrobené ze 100% merino vlny, která oproti klasické vlně vůbec nekouše, a naopak je na těle příjemná. Její přednosti oceníte zejména ve chvíli, kdy se při běhu zpotíte. Oproti syntetickým materiálům totiž tento typ vlny hřeje i v případě, že navlhne. Navíc nepobírá pachy, a proto je perfektní volbou, pokud běháte s partnerem a chcete mu po běhu dokázat, že ani zvýšená fyzická aktivita z vás neudělá nevábně vonící obludu. Otestováno za vás!

Foto: Sport.cz

Vlněné tričko Kari Traa Ulla - pěkné a funkční.

Co se týče samotné údržby materiálu, není na co si stěžovat. Tričko prošlo zátěžovým testem v podobě tří praní a s klidným svědomím mohu říci, že obstálo. Nevytáhlo se a ani nežmolkovatí. V případě, že ho navíc chcete nosit na lehčí fyzické aktivity, můžete jej prostě jen vyvěsit a obléci si ho znova, čímž šetříte nejen materiál, ale i přírodu.

Reklama