Hlavní obsah

Partnerský běh aneb Pánové, takhle by to nešlo!

Praha

Tak jsem se v neděli ráno probudila do krásně prosluněného dne a hned mě napadlo, že by bylo fajn, jít si zaběhat. Ale dnes ne sama, nýbrž s mým milým mužem.

Foto: RunCzech

Není nad to vyběhnout si společně.

Článek

Také si to tak, milé dámy, malujete ve svých představách? Běžíte se svým drahým, vlasy vám vlají v lehkém větříku, sluníčko zvedá vaši náladu, vám to zrovna děsně sluší a muž je na vás pyšný, že nesedíte za pecí. Běžíte si pohodovým tempem (ale žádné flákání!), no prostě nádhera. Jenomže ono to v očích chlapa může být všechno právě naopak.

Sice se mi tu neděli běželo báječně, ale během dvou hodin jsem si vyslechla takové věci, o nichž se mi tedy ani nezdálo. Padaly hlášky typu:

• Přidej! Vždyť ty skoro jdeš!• Dělej! Mě to takhle nebaví!• Ježišmarjá, to i ta poslední důchodkyně na maratónu byla rychlejší než ty!• Tak já se těšil, že si uděláme sportovní odpoledne, a nakonec je z toho chodecká párty!• Prosim tě, kolik máš krčních obratlů? (Proč? - ptám se naivně.) Já ti je spočítám, a jestli jich budeš mít devět, tak jsi lenochod tříprstý!• Makej! Běžíš tak na 20 % svý kapacity! (Pro neznalé – muži mají nadpřirozenou schopnost od pohledu přesně odhadnout, jak se vám běží, o kolik můžete zrychlit a jak dlouho jste schopná běžet, tak to nepodceňujte.)

Nenechala jsem se rozhodit, protože vím, že chlapi mají rádi hecování a přesně tyhle věty by je dokopaly k většímu výhonu. Jenomže my holky to máme naopak. Tedy alespoň já ano. Když mě někdo hecuje, zaseknu se a už se mi nechce běhat nebo hýbat vůbec.

Pánové, takovéto poznámky můžou být i smrtelné! Může se stát, že už si s vašimi kráskami třeba nikdy nezaběháte. A to by byla škoda, ne? Nezapomeňte, že my rády sportujeme (samy i s vámi), ale ne každý výběh musí znamenat tréning pro zlepšování výkonnosti. Občas nám stačí třeba jenom obyčejný nedělní relax v přítomnosti milého člověka, trocha pokochání se krajinou, načerpání jarní nálady a nové energie. My ženy to takhle máme od přírody.

A proto, drazí naši mužové, mějte s námi slitování a nedemotivujte nás. Na nás ženy tohle neplatí. Nám by stačila sem tam malá pochvala a to byste viděli, jak bychom se snažily! Tak to partnerské běhání berte sportovně, jako pohodovou záležitost nebo společenskou událost. Případně váš vytrvalostní tréning. Těla i mysli.

Běháte se svým partnerem / se svou partnerkou?
Ano, je to skvělé!
43,5 %
Ne, ani mě nenapadne!
56,5 %
Celkem hlasovalo 460 čtenářů.

Reklama