Hlavní obsah

Tyto ženy bortí mýty na počkání, že i chlapi žasnou. Stačí maličkost

Říká se, že ženy více vydrží, možná na tom něco bude. Alespoň to platí u následující trojice, kterou vám představíme. Tři ženy, které patří do řady nejinspirativnějších běžců a běžkyň v USA. Při jejich výkonech se nelze divit. Pokud se něžnější pohlaví rozhodne bortit mýty, tak zde se to povedlo. Přitom stačí maličkost. Chtít, opravdu chtít.

Foto: katv.com

Parvaneh Moayediová je neustále v pohybu, jinak by nemohla uběhnout stovky maratónů.

Článek

Angela Tortoriceová z Dallasu dosáhla na úctyhodný výkon v počtu uběhnutých maratónů v jednom kalendářním roce. Od 1. září 2012 do 31. srpna 2013 absolvovala 129 maratónů!

A to není vše z jejího sportovního rejstříku, který má i daleko hlubší podtext. V roce 2004 musel její bratr řešit transplantaci jater, ona jako hodná sestra se rozhodla, že se vrhne do triatlonu, vybrala si legendární Ironman, aby mohla získat finance na účty za lékařskou péči. Kvůli jejímu odhodlání a tvrdohlavosti se dostala mezi běžce a běžkyně, kteří mohou být inspirací.

"Existuje několik mužů, kteří mají více než tisíc maratónů, pak tu je skupina, která jich má pět set," říká žena, která je přesvědčená, že s číslem pět set je na světě patnáct až dvacet žen.

Deset párů bot

Pro svůj rekord potřebovala okolo deseti párů bot. "Největší výdaje jsou za cestování a startovné na závodech, ale konečný výsledek je nakonec k nezaplacení," svěřila se pro wfaa.com.

Ještě dále ale popoběhla Parvaneh Moayediová, která se narodila v hornaté části Iránu. Méně než procento populace na světě si aspoň jednou za život zaběhne maratón, ona ne. Vůbec se nedrží při zemi. Už jich uběhla přes 700! Cíl? 1000! "Je to legrace," usmála se v rozhovoru pro katv.com, přitom mnohokrát měla zlomenou nohu.

Kouřila, ale přestala

V roce 1979 přišla do USA a v roce 2000 okusila první maratón. "Bývala jsem workoholik, kouřila jsem, ale myslím, že jsem všechny špatné návyky nahradila něčím dobrým, zdravým pro mě, je to závislost," přiznala.

Moayediová proběhla třikrát maratón v padesáti státech USA, v roce 2011 uskutečnila maratón na sedmi kontinentech, o dva roky později si střihla 168 maratónů, včetně sedmnácti v sedmnácti dnech. Minulý rok dokonce nepředstavitelných 253 maratónů! "Baví mě to, je to všechno o dokončení, není to o časech, ale o tom, že jsem tady byla," je spokojená.

Třetí ženou do party běžkyň je Michele King Gonzalezová, která začala s běháním jako studentka na West Pointu. Do tohoto sportu se zamilovala během nasazení v Iráku, což ona nazývá "nejtěžší období mého života." Když si zaběhla první maratón, zastavila se na čase tři hodiny a jedenadvacet minut. Kdo takový má, pánové? "Jediná osoba, která má věřit ve vaše sny, jste vy," má jasno Gonzalezová .

Máte také své sny, plníte si je?

Kdo má více vůle pro překonávání sama sebe?
Ženy
77,4 %
Muži
22,6 %
Celkem hlasovalo 3289 čtenářů.

Reklama

Související témata: