Hlavní obsah

Padl světový rekord, který možná nepochopíte. Hlavně chlapi

Praha

Stalo se. Rekordy se už překonávají ve všem možném i nemožném. Britská máma stanovila nový světový rekord v maratónu. Jenže je tak trochu výjimečný, netradiční. Jde o čas, který absolvovala s kočárkem, ve kterém měla sedmiměsíčního syna Daniela. Jessica Bruceová zaběhla v neděli v Abingdonu čas 3:17:26.

Foto: Runner's World

Jessica Bruceová zaběhla netradiční světový rekord v maratónu. Běžela s kočárkem a synem Danielem.

Článek

„Jsem docela překvapená, že se nám podařilo zaběhnout takový čas. Nic se nám během maratónu nepokazilo, měla jsem podporu po celou dobu trati," rozplývala se Bruceová pro server runnersworld.com. Aby ne. Její čas dosáhl hodnoty, která je hluboko pod průměrem hobby českých běžců.

Na maratón začala trénovat čtyři měsíce po narození syna. Její manžel trávil hodně času jako lékař s pacienty, proto ona s malým rodinným přírůstkem začala běhat s kočárkem, aby získala své kilometry. V blízkosti domova využívala i kopcovitý terén. Před závodem poté útočila na čas 3:31:45.

V den závodu se dočkala i manžela, který běžel vedle kočárku jako podpora. Navíc měl u sebe i láhev plnou mléka. „Povídal si, zpíval, pomáhal," řekla Bruceová k dokonalému servisu. „Byl jako dobrovolník na občerstvovací stanici. Ale jsem si jistá, že se kočárku nedotkl, kdyby ano, mohla bych být diskvalifikována," pověděla s jistou v hlase.

Pokud se její syn za pár let rozhodne běhat, má šance na dobré časy. Má po kom podědit sportovní geny. Máma má svůj nejlepší čas na 42 kilometrů pod tři hodiny. Běhání jí provází velkou část života. S manželem se seznámila při přespolním běhu, když navštěvovala univerzitu v Oxfordu. Když později otěhotněla, běhala až do třicátého týdne.

„Daniel byl absolutní hvězda. Miluje pozorovat stromy, které jsou nad ním v kočárku," dodala čerstvá světová rekordmanka.

Reklama

Související témata: