Hlavní obsah

Jak dostat ženu od zrcadla a rozběhat ji? Máme pět rad, možná lstí

Markéta LyachováSport.cz

Kdepak, muži to nemají rádi. Když se ženy kroutí před zrcadlem a stále opakují, že by měly zhubnout, jenže akce chybí, myslí si to své. Běh je ideální prostředek ke štíhlé postavě, to je jasné. Jak ale rozběhat ženu, která tvrdošíjně usrkává pórkovou polévku ve víře, že právě tohle stačí? Máme pro vás pár tipů.

Foto: RunTour

Běhání si oblíbila i Kateřina Neumannová, bývalá česká reprezentantka na lyžích, olympijská vítězka a mistryně světa.

Článek

Kupte jí běžecké boty

Ženy boty milují a věřte, že to nemusejí být jen luxusní lodičky. Nákup bot je pro každou ženu důvodem k vykročení z komfortní zóny. Právě pro boty je každá žena ochotná trpět, i kdyby to mělo znamenat, že jsou to ty běžecké, které s velkou pravděpodobností přispějí k její „bolesti".

Přihlaste ji na závody

Příprava na nějaký cíl je pro praktickou ženu lepší než bezcílné běhání po parku. Vyberte jí nějaký zajímavý závod přiměřené délky a darujte jí startovné jako milou pozornost. Motivační odměnou na delší období může být startovné na ženský půlmaratón v San Francisku, kde každá závodnice v cíli dostane krásný přívěšek od Tiffanyho.

Použijte malé lsti

Například motivace sexy trenérem je velmi účinná. Ať začínající běžkyni sestaví tréninkový plán a pak ji se širokým obdivným úsměvem chválí za každou maličkost. Vy dělejte totéž, nejlépe pomocí lepení barevných papírků s milujícími odkazy na zrcadle v předsíni. Nebo běžte běhat s ní a čas, za který jste uběhli svou dávku kilometrů, lehce vylepšete. Podobných praktik jistě vymyslíte spoustu.

I menší oblečení může být motivací

Každá žena má o číslo menší velikost, než píší na visačky. Někteří výrobci oblečení již platnost tohoto přírodního zákona pochopili, jiní stále trvají na tom, že velikost mé sukně je 42. Vaší milé proto darujte úchvatný kousek běžeckého oblečení v oblíbené barvě, který jí však padne jen tak tak. Každá žena v každém věku a v jakémkoliv duševním rozpoložení nutně potřebuje zhubnout dvě kila, aby se vešla do nějakého oblíbeného kousku. I kdyby to měly být běžecké kraťasy a mělo se tak dít díky rychlému pohybu.

Uzavřete s ní sázku

Pokud vše selže, vymyslete bláznivou sázku. Do banku vsaďte nedostupný módní kousek, po kterém jen marně touží. Možná vás překvapí, jaký gejzír energie vytryskne z vaší milé. Nejdůležitější je udělat ten úplně první krok. Pak už bez běhu nebude moci být. A vám se její běžecké výlety prodraží - každý půlrok ji budete muset kupovat běžecké boty.

Pár tipů máte. Popusťte uzdu fantazii, kreativitě a jistě vymyslíte spoustu dalších. Dlouhé váhání před prvním vyběhnutím může zažívat člověk, který nikdy moc nesportoval a pánbůh mu vytrvalosti moc nenadělil. Touha ale dělá divy...

Reklama

Související témata: