Hlavní obsah

Tenhle trénink půvabné atletky určitě nedáte!

Hitem internetu se stalo video se zpomalenými záběry části tréninku norské sprinterky na 60, 100 a 200 metrů Ezinne Okparaebové. Původně vznikly záběry pouze pro zábavu a pobavení, ukázalo se ale, že mají sílu inspirovat.

Foto: Jan Kucharčík

Ezinne Okparaebová, norská sprinterka narozená v Nigérii

Článek

Sedmadvacetiletá Okparaebová umístila video na svůj instagramový profil. Před objektivem defiluje atletka zdolávající schody na stadiónu po šesti skoky sounož, trénující dřepy s výskokem s činkou na ramenou či vrhající kouli.

Okparaebová založila projekt Ezinne Athletics, který podporuje a vzdělává dívky pomocí sportu. Obzvláště se zaměřuje na oblasti obývané menšinami ve východním Oslu. Sama Ezinne se narodila v Nigérii a přistěhovala se do Norska, když jí bylo devět let. Úspěchem a popularitou svého videa byla překvapena a potěšena. Ještě více lidí tak v jejím příkladu může nalézt inspiraci a získat vhled do přípravy vrcholové závodnice.

„Věřím v tvrdou práci. Ta je klíčem k úspěchu nejen ve sportu, ale i v životě," uvedla atletka. Okparaebová reprezentovala Norsko na letních olympijských hrách jak v Londýně 2012, tak také v Pekingu 2008. Drží norský národní rekord na 100 metrů sprintu s časem 11,10 vteřiny, jehož dosáhla v londýnském semifinále.

Reklama