Hlavní obsah

Mužům vstup zakázán. Je tu opět štafeta na 88 kilometrů jen pro ženy

Praha

Mužům vstup zakázán, ženy na startovní rošt. V Novém Městě na Moravě budou běhat v dubnu jen ženy. Je pro ně připraven druhý ročník ženského štafetového závodu NoMen Run, který se poběží v sobotu 23. dubna 2016 na Vysočině. Příroda, lesní, polní cesty a předávka na hradě Pernštejn. Celkem 88 kilometrů pro každý tým.

Foto: Archiv: Noman Run

Ženy vpřed. NoMen Run pozná letos předávku i na hradě Pernštejn.

Článek

Čtyřčlenné týmy odstartují z Nového Města na Moravě, cíl je čeká v 88 kilometrů vzdálené Velké Bíteši. Na startu by se letos mělo objevit kolem šedesáti týmů včetně několika ze Slovenska. NoMen Run jako čistě ženská štafeta je v České republice jediný závod svého druhu.

Proti premiérovému ročníku přijdou změny. „Třeba poslední úsek vedl skoro celý po silnici, proto jsme našly novou trasu mimo komunikaci, která bude pro holky určitě atraktivnější," říká hlavní organizátorka závodu Květa Látalová s tím, že se svedením trasy z asfaltových silnic se navíc zvýší bezpečnost závodnic. Na osmi úsecích s průměrnou délkou 11 kilometrů závodnice nastoupají 2019 a seběhnou 2144 metrů.

„Z reakcí po prvním ročníku víme, že štafeta ukázala mnohým holkám nový rozměr běhání. Pro letošní závod se například přihlásily týmy složené z běžkyň, které se v reálu zatím nepotkaly, ale komunikují spolu na sociálních sítích nebo v rámci běžeckých aplikací," upřesňuje Látalová.

NoMen Run: poběž a zažij
• 23. duben 2016
• Start: SKI areál Nové Město na Moravě
• Cíl: Velká Bíteš
• Štafetový závod pro maximálně čtyřčlenné ženské týmy
• 88 kilometrů
• 8 úseků v délce 7 - 13 kilometrů

NoMen Run běží týmy s maximálně čtyřmi závodnicemi, které si jednotlivé úseky před startem rozdělí podle náročnosti, prostředí a osobních preferencí. Zatímco jedna je vždy na trase, ostatní se autem přesunou na místo předávky. Pořadatelé zajistí podrobné značení trati a každá běžkyně také bude mít podrobnou mapu trasy s GPS souřadnicemi. Vítězky prvního ročníku NoMen Run z týmu B4 zaběhly čas 7:28:57 hodin, což je průměrně 5:06 min/km.

Registrovat tým maximálně čtyř běžkyň je možné na webu nomenrun.cz do konce března 2016. Startovné je 2000 Kč, pro studentky platí zvýhodněné za 1600 korun.

Reklama

Související témata: