Hlavní obsah

Je jí 11 měsíců a se svým otcem už nastavila první světový rekord

Co člověk musí udělat, aby už ve věku jedenácti měsíců zaujímal přední řádky světových tabulek? Anebo co vlastně může v takovém věku udělat? V případě Holland Neffové stačilo sedět ve speciálním sportovním kočárku, tleskat, žvatlat a radostně rozhazovat rukama. Všechno ostatní už zařídil táta. Tedy až na závěrečný finiš, tam musela Holland zase trochu přitlačit.

Foto: facebook C. Neffa

Otec a dcera nejen že nastavili nový světový rekord, zároveň také vyhráli celý závod.

Článek

Doprovodné vozidlo, tedy kočárek, měl plně v odpovědnosti otec, Kanaďan Calum Neff. Už od začátku se chystal na světový rekord, a tak si na povoz připevnil malou videokameru a vysílal svůj pokus živě na internetu. Dcerka se ukázala jako zapálená sportovkyně, když naprostou většinu času nechávala svému otci prostor i podmínky pro rekordní výkony.

„Dcerka byla opravdu nadšená a 99 % trati byla šťastná. Povyk spustila až krátce před dvacátým kilometrem, takže jsem věděl, že musím opravdu zabrat, abychom byli co nejdříve v cíli. Když je Holland opravdu nespokojená, praskají okenní tabulky," směje se otec, druhá polovina rekordního týmu. Vzápětí ale s vážnou tváří dodává, že by svůj rekordní pokus okamžitě přerušil, kdyby dcerka nebyla v pohodě.

A kolik že tedy činí současný rekord nastavený Neffovic týmem? Úctyhodná 1 hodina 11 minut a 27 vteřin. A oproti předchozímu nejlepšímu času představuje zlepšení o zhruba dvě a půl minuty.

Neff zároveň připouští, že s pokusy o nové rekordy s kočárkem a malou dcerou ještě není zdaleka hotov. Nevyvrátil ani informaci, že by se mohl pokusit prolomit také maratónský kočárkový rekord s hodnotou 2:42:21 z roku 2007. Zároveň ale tvrdí, že zatím nemá nic konkrétního naplánované.

Calum Neff pracuje jako vedoucí provozu u jedné těžební společnosti. Už dříve dosáhl některých opravdu obdivuhodných výsledků se svojí starší dcerou v kočárku. Pokouší se vždy najít rovnováhu mezi náročným zaměstnáním a rodinou. Za podporu a pomoc se snaží své ženě na oplátku odlehčit při každé vhodné příležitosti. Kolem Vánoc vyjížděl s oběma dcerami ve dvojitém kočárku a rozmazloval je hudbou z reproduktorů připojených přes bluetooth. „Takhle jsem získal pár spokojených mil tréninku navíc," komentuje své netradiční metody přípravy sám otec.

Budeme se tedy těšit na další výsledky rodiny Neffových. Osobní rekordy otce 2:23 na maratónu a 1:08 na půlmaratónu dávají tušit, že ještě zdaleka neřekl poslední slovo.

Pokud máte rodinu, trénujete i se svými ratolestmi?
Ano, víceméně pravidelně a moc si to užíváme.
20,6 %
Jen občas, ne vždy mají prckové na něco takového náladu.
52,8 %
Ne, mládež je třeba od něčeho takového, jako je sport, držet raději dál.
26,6 %
Celkem hlasovalo 451 čtenářů.

Reklama

Související témata: