Hlavní obsah

V třiadvaceti se stala nejlepší na světě. Teď čeká ještě na razítko

Nebyl to cíl, ale šlo o velkou a nevšední nálož, nedržela se vůbec při zdi. Navíc je tak mladá. Spojení, které nakonec zafungovalo. Taková je Gill Verdinová z Kirkby ve Velké Británii. Do svých třiadvaceti let uběhla sto maratónů! Teď má být zapsána v Guinessově knize rekordů. První část splněna, ona to dala, teď bude čekat na vyjádření a potvrzení druhé strany. Předloží záznamy a bude čekat na razítko.

Foto: liverpoolecho.co.uk

Gill Verdinová z Kirkby ve Velké Británii zaběhla 100 maratónů. Vše stihla do svých 23 let.

Článek

Třiadvacetiletá zdravotní a sociální pracovnice dokončila svůj první maratón, když ji bylo dvacet let. Poté se rozběhla. V minulém roce stihla zaběhnout těchto královských disciplín více než šedesát. V současné době je nejmladší ženou, která se připojila ke klubu 100 Marathon Club, který sdružuje běžce, jenž dosáhli v životě na více než sto maratónů.

„V roce 2010 jsem si dala půlmaratón, běžela jsem, abychom získali finance pro školu v Ugandě. První maratón jsem zaběhla v roce 2012, to bylo v Liverpoolu. V tom roce jsem si připsala dva závody, následující rok šest a loni více než šedesát," svěřila se Verdinová serveru liverpoolecho.co.uk.

Podívala se i za hranice

Rok 2015 ji významně přiblížil ke klubu stovkařů. Pokud by běhala každý víkend jeden maratón, nedostane se přes dvaapadesát, proto se účastnila vícedenních akcí. Takto si dala i pět maratónů v pěti dnech, pak si ale musela od běhání na týden odpočinout.

„Rodina je na mě myslím hodně hrdá. Moji přátelé si myslí, že jsem trochu blázen. Snažím se všechno zvládnout, ale cestování na závody zabírá hodně času," svěřila se Verdinová, která neběhá jen po Velké Británii, ale tak se podívala do Německa a Itálie. „Berlín, Řím. Tam to bylo úžasné, viděla jsem místa, která jsem si nikdy nemyslela, že uvidím."

Nekončí, běží dál

Svůj stý maratón dokončila v březnu v Tyldesley. Dvacátý březnový den, jeden z jejich nejvýznamnějších v životě. „Dosažení této mety nebylo ve skutečnosti to, na co jsem myslela, to asi až tak v posledních pěti závodech," přiznala Britka. „Při posledním běhu se mnou běželi lidé z klubu. Další členové na mě čekali a fandili v cíli. Tohle byl velký okamžik."

Jak dosáhnout takové mety v tomto věku? „Užívejte si to, poslouchejte své tělo. Co funguje na ostatní, nemusí platit pro vás, takže uvidíte, co se stane."

Cíl dosažen, pověsí Verdinová běžecké boty na pomyslný hřebík? „Příští měsíc mám závod v Londýně, pak v Bostonu, takže stále jdu vpřed," uzavřela běžkyně, které díky svému věku, může dosáhnout na daleko více maratónů.

Reklama