Hlavní obsah

TEST: Běžecké kalhoty Tye and Dye Kalenji se stanou vaší druhou kůží

Praha

Co nás dokáže nejvíc naštvat u špatných kalhot na běh? Padají nebo se naopak vyhrnují, v nejhorším případě i škrtí. Toho se u běžeckých Tye and Dye kalhot Kalenji bát nemusíte. Nejenže dokonale přilnou a zůstanou na svém místě, ale vyšší pas schová i zbytky zimních zásob, se kterými nejedna běžkyně zrovna bojuje. Vyplatí se do nich tedy investovat?

Foto: Kateřina Šílová

Běžecké legíny Kalenji Tye and Dye.

Článek
Fotogalerie

Když budete kalhoty poprvé držet v ruce, nenechte se zmást tím, jak malé a úzké vypadají. Já si v první chvíli myslela, že jde o dětskou velikost, do které se nikdy nemůžu dostat. Je to však dáno materiálem, který dokonale přilne, zpevňuje svaly a tlumí drobné otřesy při běhu. Kalhoty se v podstatě stanou vaší druhou kůží.

Díky technologii Seamless mají totiž minimum plochých švů, proto je při běhu v podstatě nevnímáte. Jsou velmi upnuté, ale ne nepříjemně. Všude perfektně drží na svém místě, nikde se nevyhrnují nebo nestahují. Vyšší pas vám dopřeje komfort, jelikož zbytečně neškrtí a řeší i problém s kratším trikem.

Prodyšnost materiálu zaručena

Kalhoty jsou vyrobeny z prodyšného materiálu (85% polyamid a 15% elastan), který účinně odvádí pot od těla. Při bližším prozkoumání si můžete všimnout drobných ďolíčků podél vnější strany stehen a na zadečku. Ty kromě zpevněných svalů zaručují, že materiál dýchá a plní tak svou rychleschnoucí funkci. Kalhoty kvůli ¾ délce využijete spíše v teplejších dnech, ale nebála bych se je obléct ani v zimě jako první vrstvu místo funkčního prádla.

Design zdůrazňující ženskost

Konkrétně tyto „tye and dye" kalhoty jsou dostupné pouze v černo-růžové variantě. To nepotěší ty z vás, které nemáte růžovou zrovna v oblibě, nebo vám neladí ke zbytku outfitu. Na druhou stranu je design zvládnutý opravdu pěkně. Právě „tye and dye" označuje techniku, které se soustředí na zdůraznění ženskosti. Ta je v tomto případě podtržena plynulým přechodem barev z růžové do černé.

PLUSY
Dokonalá přilnavost
Prodyšný, rychleschnoucí materiál
Hezký design
Vyšší pas
MINUSY
Malá kapsička na špatném místě
Složitější natahování
Reflexní prvky jsou malé
CENA
649 korun

Ve výsledku vám hra barev navíc opticky zeštíhlí stehna. Na kalhotách najdete také Logo Kalenji, jedno zepředu na pravém stehně a druhé zezadu, těsně nad levým lýtkem. Loga zároveň slouží jako reflexní prvky. Stejnou funkci má plnit i drobný reflexní čtvereček zepředu nad kolenem, je však tak malý, že ho považuji téměř za zbytečný.

Kapsička, kterou nevyužijete

Pokud budete na kalhotách hledat kapsičku, pak ano, jednu skutečně mají. Je našita zevnitř těsně pod pasem. Poslouží vám však pouze ve chvíli, kdy si do ní budete chtít schovat maximálně tři klíče, jelikož víc se do ní nevejde. Navíc kvůli umístění vás už i jeden klíč bude tlačit, proto ji nedoporučuji používat. Další věc, která mi na kalhotách poněkud vadila, bylo jejich oblékání.

Skvělá přilnavost je vykoupena o něco složitějším způsobem jak dostat „vše na své místo". Mluvím zejména o rozkroku, kdy kalhoty musíte několikrát popotahovat, aby se švy správně usadily a neměly jste je natažené až do půlky stehen. Cena 649 Kč se mi zdá přiměřená, zejména za pocit „druhé kůže", který je při běhu více než příjemný a žádoucí.

Reklama

Související témata: