Hlavní obsah

Dvanáctiletá dívka ohromila okolí. Kvůli kuriózní chybě ji ale hledala policie

Praha

Chyba ji nevystrašila, přitom jí je teprve dvanáct let. Dívka z New Yorku si spletla závod a dočkala se nečekaného, přesto vydržela. Akorát, že o ní měla matka strach, takže zalarmovala policii. LeeAdianez Rodriguezová se chystala běžet závod na pět kilometrů, ale ve zmatku odstartovala s ostatními na půlmaratónskóu trať. Ve dvanácti letech místo pěti dala jedenadvacet kilometrů.

Foto: NBC News

LeeAdianez Rodriguezová zaběhla ve 12 letech půlmaratón. Omylem.

Článek

Přišla pozdě, nevěděla. Viděla běžce na startu, tak se přidala. Oba závody měly totiž start na totožném místě - na mostě. Tak se dá ve zkratce popsat příběh této dívky. Závod na pět kilometrů startoval patnáct minut po půlmaratónu. „Prostě viděla lidi běžet a myslela si, že to byl její závod," řekla serveru insideedition.com Ellen Brennerová, spolumajitelka Fleet Feet Sports Rochester a Yellowjacket Racing.

Rodriguezová samozřejmě po uběhnutí pěti kilometrů zjistila, že je něco špatně, dozvěděla se, že tady jde o půlmaratón. Ona? Nevzdala se a rozhodla se běžet dále. Umíte si představit, že si jdete zaběhnout deset kilometrů a najednou máte zničehonic běžet maratón? Nemáte natrénováno, co jídlo, pití. Pro někoho stres, stav pro vzdání. Ona ve dvanácti letech běžela, dostala se až do cíle, její čas byl 02:43:31.

Dívka přitom trénovala dva měsíce na zdolání pěti kilometrů. „Po chvíli mi došlo, že tohle je půlmaratón, chtěla jsem to ale dokončit. Nevím, jak to vysvětlit, jako by se zastavil čas, cítila jsem se jako na vrcholu světa," řekla Rodriquezová pro NBC.

Bylo to děsivé, svěřila se matka

Mezitím její matka čekala v cíli závodu na pět kilometrů, ale dcera nikde, dlouho nikde, proto ji začala hledat i policie. Ta ji našla v běžeckém pelotonu, jak se snaží zdolat 21 kilometrů. „Měla jsem opravdu velký strach. Chtěla ten závod dokončit. Dvě hodiny po startu jsem ji hledala, pak jsem viděla důstojníka, který ji našel. Ona měla medaili na krku. Bylo to děsivé, ale také obohacující, lidé byli ohromeni, že to zvládla. Byla jsem nervózní, brečela jsem," svěřila si Brendalee Espadaová serveru Democrat & Chronicle.

Matka byla samozřejmě na dceru hrdá, že zvládla tak dlouhý a kopcovitý profil. „Nevím, jak to udělala, ale jsem na ni pyšná. Teď budeme běhat společně ve stejném tempu. Když bude chtít běžet přede mnou, zůstane se mnou," dodala Espadaová.

Půlmaratónu se účastnilo celkem 2111 závodníků, dvanáctiletá dívka, která běžela omylem, nakonec obsadila 1885. místo.

Zvládli byste takový omyl a běželi dále?
Ano, jde o to jen chtít.
13,7 %
Nevím, tohle se musí zažít.
17,3 %
Ne, tohle bych nevydržel(a)
69 %
Celkem hlasovalo 4657 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články