Hlavní obsah

Tři blondýnky chtějí do olympijského Ria. Jsou to sestry. A úplně totožné!

Dočká se sportovní svět třech sester na olympiádě, k tomu stejných? Postaví se na start maratónu tři estonské blondýnky? Pokud ano, půjde podle historiků o první takovou událost pod pěti kruhy. Leila, Liina a Lily. Běžecká trojice sester Luikových. Dvojčata na olympiádě už společně zažila atmosféru. Teď může svět spatřit trio.

Tři sestry z Estonska chtějí do Ria

 
Článek

Limit pro Rio je pro tyto estonské dívky stanovený na 02:45:00. Každá země může vyslat tři zástupce pro každou disciplínu. Všechny tři maratónský limit splnily, mají ho v kapse. Estonský atletický svaz má však ještě čas na potvrzení. Až 1. června může uzavřít seznam kvalifikovaných.

Umí běhat i rychleji. Liina dosáhla svého nejlepšího času na maratón 02:39 hodin. Leila má 02:37 a Lily dosáhla na čas 02:40. Tři sestry pracují na částečný úvazek jako plavčice v Tartu, což je druhé největší estonské město.

Tyto tři ženy se narodily 14. října 1985. Pravděpodobnost, že si z olympiády odvezou medaili, není velká, ale jedno je jisté. Pokud se postaví na olympijský start, médií si v Brazílii užijí vrchovatě.

Leila, Liina a Lily. Začínaly jako plavkyně, ale trenéři je přesvědčili, aby zůstaly v suchu a daly se na běhání. Pokud je potkáte společně na trati, budete zmateni. V tomto případě vám pomohou jen jména na zádech, která mají při závodech. „Je jasné, že fanoušci nás od sebe těžko rozlišují, ale naše rodiny a přátelé se nikdy nemýlí," směje Leila.

Reklama

Související témata: