Hlavní obsah

Budou ti viset prsa, řekl závodnici a spustil lavinu inspirace

Fort Lauderdale

Když se od přírody obdařená Michelle Kirková vydala na třímílový závod, ještě netušila, co jí osud postaví do cesty. Po zdolání první míle se k ní přiblížil člověk na lehocipedu a místo aby zavedl nějaký drobný přátelský rozhovor, jak je v Americe zvykem, zasypal ji sprškou nevybíravých rad: „Hele, budeš potřebovat novou sportovní podprsenku, visej ti prsa. A jestli s tim běhánim nepřestaneš, popraskaj ti svalový vlákna a prsa ti budou viset ještě víc!“ Ani jeden z účastníků této rozpravy zatím netuší, že se stane inspirací pro mnoho tisíc lidí.

Foto: Profimedia.cz

Když ten pohled neuneseš, koukej se jinam!

Článek

Mladou matku pak jezdec na speciálním kole nevyžádaně informoval o cíli své cesty a jejím průběhu. Michelle Kirková, jež běžela s kočárkem a svou osmnáctiměsíční dcerou v něm, se nechtěla vystavovat nebezpečí a raději pokračovala v závodě. Její žluč ale vřela. Náhodný sociopat otevřel její doposud nezhojenou ránu a nechtěně spustil lavinu pozitivních následků. „Jednal se mnou, jako by mu pohled na mě zkazil celý den. Tak se neměl koukat, když mu to tak vadilo," má jasno běžkyně. Pozitivní efekty střetu s neomalencem byly však okamžité.

Kirková zaběhla svůj závod o poznání rychleji než všechny předchozí. A o svůj zážitek se podělila také na sociálních sítích. Na svůj profil i na profil své běžecké skupiny umístila ráznou odpověď. Sama moc dobře ví, jak takovéto neomalené reakce dokáží ničit sebevědomí a vztah člověka k sobě samému.

Michelle Kriková začala běhat krátce před otěhotněním a na naléhání lékařů musela od sportovních aktivit v době těhotenství upustit. Během těhotenství přibrala 35 kilogramů a necítila se vůbec dobře. Svůj první maratón však zaběhla ještě dříve, než dcera oslavila první narozeniny. A v tréninku pokračuje. V listopadu se chce zúčastnit slavného New York City Marathonu. Výsledky jsou uchvacující. Od porodu zhubla 45 kilo.

Sebevědomí se postupně navracelo, avšak „neomalené poznámky cyklisty vyvolaly dávné vzpomínky," svěřila se Kriková. „Nenechám si ale kazit den. Chtěla jsem inspirovat ostatní lidi, aby si byli vědomi své ceny a své krásy. A pokud jsem pozitivně inspirovala alespoň jediného člověka, moje mise byla úspěšná," sdělila Kirková novinářům a neomalenému radílkovi poslala topolánkovskou jedničku.

A inspirace byla masivní. Na příspěvek Kirkové na sociálních sítích reagovaly tisíce lidí, stovky jej také sdílelo.

Reklama

Související témata:
Michelle